Food

6 tips + checklist voor een heerlijke picknick in de zon

Het is de voorlopig lekker weer in Nederland… tenminste dat hopen we. 😉 Dat betekent veel buiten zitten, genieten van de zon en het is lekker lang licht buiten. Eten doen we ook niet meer binnen, maar gezellig buiten in de tuin, op het balkon of misschien zelfs wel in de vorm van een picknick of barbecue in het park. Om een gezellige picknick voor te bereiden zijn een aantal dingen nodig. Girlscene zet voor jou 6 tips op een rijtje inclusief checklist zodat jouw picknick helemaal compleet is.

Op de redactie zijn we dol op het mooie weer, in de lunchpauze buiten eten is echt een geluksmomentje. Er is dan ook niets leuker dan een gezellige picknick in het park of misschien wel in de duinen bij het strand. Een plaid, lekkere snacks, wat te drinken en natuurlijk de zon mogen niet ontbreken bij een heerlijke picknick. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet en jouw picknick het totaal plaatje wordt, heeft Girlscene de volgende tips verzameld.

1. Besluit met wie je gaat picknicken
In je eentje picknicken is natuurlijk helemaal niks aan. Stuur daarom al je vriendinnen een berichtje of ze ook zin hebben om te picknicken. Of misschien willen je ouders wel mee of je vriendje. Als je met meer bent deel je de kosten van het eten én het is ook nog eens veel gezelliger! Win-winsituatie.

2. Check het weerbericht
Je zit natuurlijk niet op een regenbui te wachten als je net een plekje in het gras hebt uitgekozen. Picknicken is het allerleukst wanneer de zon schijnt, dus kijk voordat je besluit om naar het park te gaan eerst even naar het weerbericht. 

3. Doe boodschappen
Wanneer je weet met hoeveel vriendinnen je gaat picknicken en of het weerbericht meevalt, is het tijd om de boodschappen te doen. Dit doe je alleen of gezellig met iedereen die mee gaat picknicken. Maak van tevoren een lijstje met de producten die je nodig hebt. Misschien kiezen jullie voor allemaal koude en makkelijke borrelhapjes, maar het kan ook zo zijn dat er eerst nog een aantal gerechtjes thuis klaargemaakt moeten worden. Pas hier het boodschappenlijstje op aan en vergeet vooral niet genoeg stokbrood met kruidenboter mee te nemen. 😉

4. Maak heerlijke gerechtjes
Bij een all-inclusive picknick horen natuurlijk de lekkerste receptjes. Voor als je niet voor de koude borrelhapjes picknick kiest, is het handig om gerechtjes thuis voor te bereiden. Met de lekkerste recepten heb je binnen no-time de lekkerste snacks klaar om mee te nemen. Hieronder staan een aantal inspiratie gerechtjes die heel makkelijk zelf te bereiden zijn en ook nog eens mega lekker.

TUC met avocadospread

View post on Instagram
 

♥ Soft taco’s met biefstuk en chimichurrisaus

View post on Instagram
 

♥ Tomatenburgers

View post on Instagram
 

♥ Pasta met gerookte kipfilet en aardbeien

View post on Instagram
 

Voor meer inspiratie en recepten, neem een kijkje in dit artikel.

5. Zorg voor een plaid en kussens
Tijdens de picknick wil je natuurlijk ook het liefst een beetje comfortabel zitten. Vergeet dus niet om een plaid mee te nemen. Eentje die wel een beetje vies mag worden van het gras natuurlijk. 😉 Om het nóg gezelliger en comfortabeler te maken is het ook een optie om een aantal kussens mee te nemen. Zo weet je zeker dat je geen pijn aan je billen gaat krijgen van de harde grond.

6. Neem voldoende drinken mee
Vooral als het erg warm weer is, is dit een belangrijk puntje. Neem altijd genoeg water mee naar de picknick. Zorg voor kleine flesjes een kan met een zelfgemaakt sapje en/of grote flessen fris. Genoeg drinken is belangrijk en vooral als je buiten onder het zonnetje zit. 

Checklist

♥ Genoeg servetjes of keukenpapier
♥ (plastic) Bordjes, bestek, bekertjes, bakjes
♥ Vuilniszak
♥ Plaid, laken of hamamdoek
♥ Picknickmand of een tas met al het eten en drinken
♥ Koelbox
♥ Zonnebril
♥ Vest of jasje
♥ Bluetooth speaker
♥ Wegwerp barbecue (optioneel)
♥ Een goed humeur 🙂

Vergeet ook niet de verse aardbeitjes en stukken meloen mee te nemen naar de picknick. In dit artikel vind je alvast de lekkerste en meest makkelijke fruitsalades om mee te nemen.

Bron: Allerhande, Chicks Love Food | Beeld: iStock

Must reads 👀