Lifestyle

7 dingen waar je per direct mee moet stoppen voor een succesvolle relatie

Je hebt al een tijdje een relatie en tot nu toe gaat bijna alles goed. Op die kleine, dagelijkse discussies na dan. Een relatie hebben is leuk, maar een gezonde relatie heb je niet zomaar. En het is normaal soms discussies en onenigheden te hebben, maar veel kun je ook gewoon zelf voorkomen. Vrouwen hebben er soms een handje van om van kleine dingen een probleem te maken en dat kan behoorlijk veel invloed hebben op je relatie. Dus, wil jij een gezonde en succesvolle relatie? Dan moet je vanaf nu stoppen met de volgende dingen.

1. Zijn telefoon checken
Als er geen reden is tot een discussie, dan moet je er ook geen een starten. Hoe je wel een discussie start? Door in zijn telefoon te kijken. Het is zijn telefoon, dus je zou zijn privacy dan ook zeker moeten respecteren. Het is niet heel netjes om zijn berichtjes te kijken en zeker niet als je het stiekem doet. Vermoed je dat er iets is? Vraag het hem dan gewoon. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je veel te veel zoekt achter een heel onschuldig berichtje. Onnodig!

2. Verwachten dat hij geïnteresseerd is in alles wat je doet / zegt / vindt
Tuurlijk is het fijn als je vriend interesse toont in dingen die jij leuk vindt, maar als hij niet om alles staat te springen kun je hem dit niet kwalijk nemen. Denk bijvoorbeeld aan meisjesdingen. Logisch toch, dat het je vriend niet zoveel interesseert dat jij een nieuwe highlighter hebt gekocht. Sommige dingen kun je gewoon beter bij je vriendinnen kwijt. En daar is helemaal niks mis mee!

3. Maak niet overal een probleem van
Wanneer je je ergens aan stoort, is het logisch dat je dit even laat merken. Maar wees niet gelijk overal boos om. Vrouwen kunnen soms van de kleinste dingen de grootste problemen maken en dat is iets wat mannen nooit zullen begrijpen. Haal even diep adem en bedenk je dat hij waarschijnlijk helemaal niet door had dat je hier zo boos om zou worden. Onnodige ruzies zijn zonde, toch?relatie problemen ruzie stoppen tips4. Verwacht geen relatie zoals in films en sprookjes
In films gebeuren vaak de meest romantische en leukste dingen, maar helaas is dit geen realiteit. Verwacht niet dat je vriend je elke ochtend wakker maakt met een ontbijt op bed of je onverwacht meeneemt op een reis naar een land hier ver vandaan. Wees dankbaar voor alle kleine dingen en heb geen verwachtingen. Zo kun je ook niet teleurgesteld worden én leg je niet zoveel druk op je vriend. Hij doet vast en zeker vaak genoeg lieve dingen voor je ;-).

5. Je vrienden laten vallen
Je vrienden laten vallen op het moment dat je een relatie krijgt is een absolute no go. Allereerst is het heel erg lullig, omdat je je vrienden als het ware aan de kant zet op het moment dat je ze niet meer nodig hebt. En stel je voor dat het toch niet meant to be is en jullie relatie stuk gaat. Bij wie kun je dan nog terecht? En dat is niet het enige waarom je je vrienden nooit moet laten vallen. Uiteindelijk is het helemaal niet goed voor jullie relatie als jullie alleen maar dingen samen doen. Af en toe hebben jullie het allebei even nodig om apart van elkaar tijd door te brengen. 

6. Niet vertellen wat er aan de hand is
Hoe handig het ook zou zijn, mannen kunnen onze gedachtes niet lezen. Zit je ergens mee? Dan moet je dit dus gewoon vertellen. Je kunt niet van je vriend verwachten dat hij weet wat er in jouw hoofd omgaat en je kunt dus ook niet boos worden wanneer hij je signalen niet begrijpt. Praten is super belangrijk in een relatie.

7. Overal een reden achter zoeken
Het is misschien lastig, maar probeer je vriend niet van alles te verwijten. Als hij bijvoorbeeld een avondje uit is met vrienden en geen berichtjes naar je stuurt, betekent dat niet gelijk dat hij je niet meer leuk vindt. Als je overal een reden achter blijft zoeken zul je nooit echt gelukkig worden, dus het is heel belangrijk dat je daarmee stopt. 

Bron: yourtango.com, cosmopolitan.com, seventeen.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved