Real life

Girls issues: ‘ik denk dat ik verliefd ben op mijn beste vriend’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die denkt dat ze verliefd is op haar beste vriend.

Hii Girlscene,

Ik heb een probleem. Ik ben verliefd op een goede vriend van mij. Mijn ouders en zijn ouders zijn al lang bevriend en we hebben met laatst met z’n allen afgesproken. Opeens keek ik anders naar hem. Hij was in mijn ogen veel knapper en leuker dan ik eerst dacht. Ik ben alleen bang dat ik onze vriendschap ga verpesten. Mijn 2 beste vriendinnen hebben sinds kort allebei een vriendje en sindsdien voel ik me een beetje het 5e wiel  Het kan dus ook zo zijn dat ik daarom anders naar mijn goede vriend begon te kijken. ook zijn dat ik daarom anders naar een goede vriend ging kijken. Alsjeblieft, help mij!

Xx Anoniem
Lieve Anoniem,

Het is altijd heel erg moeilijk om gevoelens voor je beste vriend toe te geven, want er is inderdaad een kans dat de liefde niet wederzijds is. In het ergste geval kan dat een einde betekenen voor jullie vriendschap, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Probeer een beetje te peilen of hij jou ook ziet zitten. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Maar probeer ook voor jezelf duidelijk te krijgen of jouw gevoelens wel echt zijn. Je vriendinnen hebben allebei een vriend en het is lastig om te zien dat ze jou een beetje laten vallen. Vertel je vriendinnen dat je het gevoel hebt dat je er buiten valt en probeer weer wat meer tijd met ze door te brengen. Kijk dan of de gevoelens voor je vriend veranderen. Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat er wel iets is opgebloeid tussen jullie. Luister goed naar je gevoel en probeer je eens voor te stellen dat jullie een relatie zouden krijgen. Zie je dat echt zitten? Dikke kans dat je dan toch wel echt verliefd bent. En mocht het toch niks worden, dan is jullie vriendschap vast sterk genoeg om het te overleven. Succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock