Real life

Girls Issues #37: ‘Mijn vriendin liegt over alles’

girls-issues-37

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues.

Girls Issues: ‘Mijn vriendin liegt over alles’

Tanya (18) weet niet of ze nog langer vriendinnen kan blijven met iemand die veel liegt.

Beste Girlscene,

Ik heb een probleem, maar ik weet niet hoe ik het kan oplossen. Mijn vriendin is de laatste tijd heel veel aan het liegen. Niet alleen tegen mij, maar tegen iedereen. Ik heb het elke keer in de gaten, maar ik durf er niets van te zeggen, want stel je voor dat ik haar aanspreek op iets waar ze helemaal niet over liegt. Als dit langer doorgaat, wil ik eigenlijk geen vriendin meer van haar zijn. Ik wil haar natuurlijk ook niet kwijt, maar ik vertrouw haar niet meer. Door deze situatie vertrouw ik andere mensen ook minder snel. Wat kan ik hieraan doen?

Liefs, Tayna

Lees ook:
Girls Issues #36: ‘Mijn zussen sluiten mij buiten

Lieve Tanya,

Jij kent je vriendin natuurlijk als geen ander, maar het zou inderdaad zo kunnen zijn dat sommige dingen wel echt waar zijn. Als je haar daar op aanspreekt kan zij zich beledigd voelen waardoor er een ruzie kan ontstaan. Het kan lastig zijn om haar te confronteren, dus zorg dat je zeker weet dat ze liegt.

Er zijn verschillende signalen waaraan je kunt zien dat iemand tegen je liegt. Leugenaars herhalen vaak de vraag. Jij vraagt bijvoorbeeld aan jouw vriendin was ze gisteren heeft gedaan, en zij begint haar antwoord met: ‘Uhmm, wat ik gisteren heb gedaan? Nou, ik ben gisteren met die en die geweest.‘ Een ander signaal is dat leugenaars extreem veel details vertellen die er helemaal niet toe doen. Ze vertellen bijvoorbeeld in geuren en kleuren wat ze gedaan hebben en overdrijven over elk klein detail. Ook gaan leugenaars vaak anders praten als ze een leugen vertellen en gaan ze meer met hun handen praten. Komen al deze signalen jou bekend voor? Waarschijnlijk heb je gelijk en liegt je vriendin inderdaad.

Liegen is vaak ook een vorm van onzekerheid, zij probeert zich leuker voor te doen zodat iedereen tegen haar opkijkt. Helaas ziet ze zelf niet dat anderen haar natuurlijk al lang doorhebben. Je kunt het op verschillende manieren aanpakken. Confronteer haar hier face to face mee. Probeer niet te aanvallend over te komen, maar neem haar even apart en vraag of het wel goed met haar gaat, omdat ze zich de laatste tijd zo anders gedraagt. Vertel haar op een rustige manier dat je vindt dat ze negatief is veranderd en dat je het steeds minder leuk vindt om met haar om te gaan.

Het kan natuurlijk eng zijn om haar hiermee te confronteren, maar doe het toch liever in het echt dan bijvoorbeeld via WhatsApp. Vergeet in je gesprek met haar niet te vertellen dat jij minder snel mensen vertrouwt door haar gedrag. Hopelijk dringt het dan tot haar door dat het op deze manier niet verder kan.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.