Lifestyle

Voel jij je nooit goed genoeg? Zo kom je ervan af

De druk om perfect te zijn is tegenwoordig groter dan ooit. Je wordt plat gegooid met perfecte foto's op social media en ook op je werk zijn er bijvoorbeeld soms mensen die net wat meer succes behalen dan jij. Gevolg: je krijg een minderwaardigheidscomplex. Je voelt je niet goed genoeg en dat kan op verschillende vlakken zo zijn. Maar eigenlijk is dat helemaal nergens voor nodig en moet je gewoon je leven blijven leiden. Voel jij je nooit genoeg? Houd dan de volgende dingen in je achterhoofd.

♥ Stop jezelf te vergelijken met anderen
Dit is iets waar je per direct mee moet stoppen. Waarschijnlijk vergelijk jij jezelf met allerlei mensen die zichzelf ook weer met anderen vergelijken. Iedereen is verschillend, dus je zou ook helemaal niet op iemand anders willen lijken. Vergelijk jezelf dus absoluut niet. Jij bent uniek. Onthoud ook goed dat bijna alles wat je ziet op social media nep is. Mensen doen zich veel knapper, beter en leuker voor op internet dan in het echte leven. Laat je dus niet voor de gek houden!

♥ Richt je op het nu
Natuurlijk kan het zijn dat je hier en daar een steekje hebt laten vallen en jezelf hebt teleurgesteld. Maar dat betekent niet dat er helemaal niks meer goed kan gaan. Je moet niet blijven hangen in het verleden, maar je juist compleet richten op wat er zich nu afspeelt. Wat kun jij nu doen om je weer beter te voelen? Wat kun jij nu doen om je doel uiteindelijk te bereiken? Als je weer wat bereikt hebt krijg je sowieso weer het lekkere 'ik heb het geflikt'-gevoel terug.

onzeker falen zelfvertrouwen
♥ Hou op met volhouden dat je iets niet kunt

Als je jezelf alsmaar blijft wijsmaken dat je iets niet kunt, dan gaat het je hoogstwaarschijnlijk ook niet lukken. Stop die gedachte weg en doe je uiterste best om je gedachtes tegen te spreken. Alles wat je vandaag doet, is alweer meer dan wat je gisteren hebt gedaan. Naast dat je jezelf niet moet wijsmaken dat je het niet kunt, moet je het ook niet toelaten dat iemand anders dit doet. Bewijs het tegendeel en je zult je al snel een stuk beter voelen.

♥ Een slechte dag betekent niet dat alles fout gaat
Iedereen heeft weleens een dag waarop alles fout lijkt te gaan. Toen je naar school fietste viel je ketting eraf, eenmaal aangekomen op school bleek je je laptop vergeten te zijn én je gooide je blikje drinken over jezelf heen. Shit happens. Oké, je hebt nu even een rot dag, maar dat betekent niet dat al je dagen zo slecht gaan. Begin de volgende dag weer vol goede moed en vergeet wat er gisteren allemaal is gebeurd. New day, new changes.

♥ Wees dankbaar
Eerlijk is eerlijk: je kunt gewoon niet alles hebben wat je wilt. Sta af en toe eens stil en kijk even goed naar wat je allemaal al hebt bereikt. Waarschijnlijk voel je je dan al een stuk beter. Alle leuke dingen en goede herinneringen zorgen ervoor dat je stress en onzekerheid verminderen. 

Bron: yourtango.com, tinybuddha.com, | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook