Real life

Girls Issues: ‘lk heb hem afgewezen en dit heeft onze vriendschap aangetast’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die bang is dat ze een vriend kwijt raakt.

Hi Girlscene,

Er is een beetje ‘trouble in paradise’ wat de liefde betreft en zou graag jullie mening hierover horen. Een tijdje geleden heeft een jongen (en tevens een goede vriend van mij) aangegeven mij wel leuk te vinden. Daarom vroeg hij mij ook een keertje iets leuks te gaan doen samen. Het probleem is echter dat hij een beetje ‘de weg kwijt is’ sinds het uit is met zijn vriendin en hij als gevolg hiervan ook twee keer bijna het bed heeft gedeeld met andere meiden. Hij is nogal een flikflooi en ik heb hem om deze reden min of meer afgewezen. Al zou ik hem leuk vinden, ik weet dat ik dit niet moet beginnen aan dit soort types (verder is hij als vriend hartstikke aardig :)). Eerst leek hij dit nog goed op te vatten, maar nu merk ik dat het onze vriendschap heeft aangetast.
Om deze reden zou ik heel graag advies willen over wat te doen! Ik merk dat het nogal ongemakkelijk wordt en ik hem eigenlijk zo snel mogelijk wil vergeten als potentiële lover, voordat ik hem misschien toch leuk ga vinden. Dat zet onze vriendschap teveel op het spel! Hebben jullie tips?

Groetjes, Anoniem

Hi girl,

Aahh wat een vervelende situatie. Je wilt natuurlijk het beste voor jezelf maar ook voor hem, dat is wat beste vrienden doen… zij hebben het beste met elkaar voor. Het lijkt erop alsof hij misschien toch gevoelens voor je heeft. Het is misschien wel het aller belangrijkste dat jullie goed met elkaar communiceren. Probeer eens met elkaar te gaan zitten en leg duidelijk uit wat je wilt met de vriendschap en hoor ook zijn verhaal aan. Wellicht komen jullie er zo samen uit en hoeft het geen awkward vriendschap te worden. Dat is toch het laatste wat jullie willen?! Misschien haal je uit dit artikel wel een aantal tips om een gesprek met hem te starten.

Heel veel succes girl!

Liefs, Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock