8 tips voor wat je moet doen als je vriendje niet met je wil praten

Lifestyle door Anouk

Jongens vinden het over het algemeen moeilijk om over hun gevoelens te praten. Wij meiden dragen ons hart meer op de tong. Als jij een relatie hebt wil jij graag over alles kunnen praten met je vriend. Maar wat moet je doen als je vriendje liever niet over zijn gevoelens wil praten met jou? Girlscene geeft 8 tips over wat je moet doen als jouw vriendje niet wil praten.  

1. Zeur niet door
Als je vriendje niet lekker in zijn vel zit en hier niet over wil praten, accepteer dit dan. Het ergste wat je kunt doen in deze situatie is telkens aan hem vragen wat er is. Hij heeft geen zin om die discussie met jou aan te gaan. Hij wordt hier alleen maar chagrijnig van en dit kan averechts werken. Hoe frustrerend het is, slik je woorden in en laat hem even met rust.

2. Laat hem weten dat je er voor hem bent
Het meest aardige wat je kunt zeggen in zo'n situatie is dat jij er voor hem bent als hij je nodig heeft. Als jij vraagt aan hem wat er is en hij zegt dat hij er even niet over wil praten, zeg dan: ‘Dat is goed. Weet dat ik er ben als je er wel over wilt praten, op welk tijdstip dan ook'. Laat hem weten dat je om hem geeft en geef hem zijn ruimte. Zo respecteer je zijn privacy en hij weet dat hij bij jou kan aankloppen met zijn verhaal.

3. Geef hem de ruimte
Is jouw vriendje erg boos over iets, geef hem dan tijd om stoom af te blazen. Het kan zijn dat jouw vriendje even een ommetje wil maken of even een rondje met de auto rijdt. Laat hem zijn ding doen en respecteer de manier waarop hij weer tot zichzelf komt.

4. Jaag hem niet op
Word niet ongeduldig als je vriendje nadat je hem zijn tijd gegeven hebt nog steeds niet gaat praten. Sommige jongens hebben een uurtje nodig, anderen een paar dagen. Probeer geduldig te wachten tot hij de behoefte heeft om erover te praten.


5. Neem het niet persoonlijk
Als je vriendje niet wil praten met jou, kun je dit persoonlijk opvatten. Waarschijnlijk denk je dat hij het moeilijk vindt om je te vertrouwen… Het heeft waarschijnlijk niks met jou te maken, dus vat het niet te persoonlijk op.

6. Respecteer zijn privacy
Zelfs in de meest hechte relaties heeft iedereen recht op zijn of haar privacy. Je vriendje is het niet verplicht om te vertellen wat er aan de hand is. Het zou fijn zijn als hij zijn gevoelens met jou deelt, maar iedereen mag zijn eigen geheimen hebben. Misschien vindt hij het ongemakkelijk om met jou over zijn probleem te praten.

7. Praat met hem als hij zich beter voelt
Lijkt het alsof jouw vriendje zich weer beter voelt, maar zegt hij nog steeds niet wat hem zo bezighoudt, probeer dan dit. Vraag hem wat hem bijvoorbeeld de dag daarvoor zo bezighield. Dit kan twee kanten opgaan, namelijk, hij wil er wel over praten óf hij zegt dat het niet belangrijk is en probeert het te vergeten. Probeer hem niet te pushen! Laat hem de keuze maken om het te vertellen of het te vergeten.

8. Praat met hem over hoe vaak dit gebeurt
Als je merkt dat dit heel vaak voorkomt, kan dit vervelend zijn voor jou. Wanneer je vriendje zich nooit open naar je opstelt is dat geen goed teken. In een relatie is communicatie erg belangrijk. Als hij zich nooit emotioneel kan opstellen en zijn gevoelens altijd maar wegdrukt, kan hij hier ongelukkig van worden. Misschien ben jij als vriendin niet de juiste persoon die hem kan helpen, maar een psycholoog bijvoorbeeld wel. Probeer hem duidelijk te maken dat jij het lastig vindt dat hij niet praat over zijn gevoelens en kijk samen wat jullie hieraan kunnen doen.

Wat doe jij als je vriendje ergens niet over wil praten?

Bron: Gurl
Beeld: Thinkstock