Lifestyle

Zijn jouw dates nooit een succes? Dit is de reden

Alles wordt tegenwoordig beter: betere technologie, betere shampoos, betere make-up… Maar daten? Het moderne daten is in plaats van beter geworden helaas alleen maar achteruit gegaan. De enige echte romantische momenten die we nog meekrijgen zien we vooral in films. Maar in het echte leven? Nah… Maar waarom is daten tegenwoordig dan zo moeilijk? Dat vertellen wij je in dit artikel.

♥ Niemand is eerlijk over daten
We weten zelf eigenlijk helemaal niet wat we willen bereiken met onze dates. Niet tegen iemand anders, maar ook niet tegen onszelf. Je wilt dolgraag een vriend om alles mee te delen, maar eigenlijk ben je ook wel heel gek op the single life. Als jij zelf niet eens wil wat je wilt, hoe kan de persoon met wie je aan het daten bent dan inschatten wat je bedoelingen zijn?

♥ Mensen maken zich te veel zorgen over ‘de regels’
Moet ik hem appen of komt ik dan te wanhopig over? Hmm… Eén of twee smileys? En moet ik wel of niet reageren onder zijn nieuwe foto?… We maken ons tegenwoordig veel te druk over alle regeltjes. De enige manier waarop je iemand voor je kunt winnen, is als je vooral jezelf bent. Denk niet te veel na bij wat je doet, zolang je maar jezelf blijft. Als je je anders voordoet komt hij er vroeg of laat toch wel achter: de ware ik komt dan naar boven.

via GIPHY

♥ Traumatische dates blijven door ons hoofd spoken
Geen enkele date is hetzelfde, dus blijf jezelf niet gek maken door allerlei horrordates naar boven te halen. Het kan zijn dat je ooit een date hebt meegemaakt die helemaal niet goed ging, maar dat betekent niet dat geen enkele date goed kan gaan. En dat je ex ervandoor ging met een ander betekent niet dat alle mannen zo zijn. Geef je date een kans, zonder hem te vergelijken.

♥ We zijn te veel met onze telefoons bezig
Social media is geweldig en hartstikke leuk, maar toch kan je telefoon een flinke stoorzender zijn. Onze telefoons scheiden ons namelijk van alles wat er om ons heen gebeurd. Zelfs zo erg dat we een avondje op onze telefoon verkiezen boven echt sociaal contact. We kunnen ons al verbonden genoeg voelen door een sms’je te sturen of even een telefoontje te plegen.

♥ Het geloof in de liefde is een beetje weg
In je omgeving heb je vast weleens meegemaakt dat mensen uit elkaar gingen. De liefde was weg. Door al deze echtscheidingen en ruzies zijn we het geloof in de liefde een beetje kwijtgeraakt. Al je er al niet in gelooft, hoe kan het dan ooit wat worden?

♥ Niemand weet hoe daten eigenlijk moet
“Vanavond een avondje Netflix and chill?” is een van de meest afgezaagde manieren om iemand op een date te vragen. Nou ja, een date, zo kunnen we het eigenlijk niet eens noemen. We zijn de definitie van het woordje ‘date’ een beetje vergeten. Steek wat meer moeite in elkaar en je zult al snel zien dat dates een stuk succesvoller verlopen. Inspiratie nodig? In dit artikel hebben wij genoeg date-inspiratie voor je verzameld.

Bron: yourtango.com, menaskem.com, cosmopolitan.com | Beeld: iStock

Must reads 👀