Lifestyle

Zo maak jij je tuin of dekterras summer proof

Yes, het is eindelijk weer lente! Hallo zon, bloemen, blote benen en terrasjes. Het lenteweer laat misschien nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat we onze tuin, balkon of dakterras niet alvast summerproof mogen maken. Hier kun je natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen om alvast heerlijk in de stemming te komen.

1. Leg een moestuin(tje) aan
Leg een moestuin aan. Hoe leuk (en lekker) is het om je eigen groente te verbouwen en dit vervolgens zelf op te eten. Bonus: ook nog eens duurzaam en gezond. Je hoeft natuurlijk niet meteen de helft van je tuin om te bouwen tot een moestuin, begin bijvoorbeeld een met een aardbeiplant om te checken hoe groen jouw vingers zijn ;-).

2. Maak je eigen kruidentuin
Heb je geen plek voor een moestuin? Wat dacht je dan van een kruidentuintje? Veel kruiden hebben genoeg ruimte in een pot en plaats je daarom gemakkelijk in de vensterbank of op je balkonnetje aan een leuk wandrek van Homingxl.nl bijvoorbeeld. Staat ook nog eens hartstikke leuk.

planten kruidentuin

3. Koop nieuwe planten
Koop nieuwe planten, of wat dacht je van een palmboom op je dakterras? Oh la la. Dat maakt de Nederlandse zomer gelijk een stuk tropischer. 

4. Light it up
Niet zoveel budget, maar wel toe aan een make-over? Struin tweedehands winkeltjes af voor leuke lantaarntjes, kaarsjes en lampjes en tover je stekkie om in een knus romantisch plekje.

5. Plaats een stellingkast
Ruimte te kort? Koop een stellingkast. Deze kast neemt weinig ruimte in tegen een wand en je kunt er véél in opbergen. Zet bijvoorbeeld je kruidentuintje in de kast of decoreer het met je nieuwe lampjes of kaarsjes.

View post on Instagram
 

6. Schaf een hangmat aan
Zon? Check. Verfrissend drankje? Check. Tijdschrift? Check. Ooit gedacht aan een hangmat? De perfecte manier om even helemaal tot rust te komen is in een hangmat. Sluit je even af van je drukke agenda in een hangmat of houd een heerlijke siësta tijdens een van je leersessies.

Beeld: iStock

Must reads 👀