Lifestyle

Herkenbaar: de 9 grootste struggles van het OV

Reizen met het openbaar vervoer is niet altijd een pretje. We klagen steen en been als we een ritje maken met de trein of bus, want er zijn ontelbaar veel dingen waar wij ons aan ergeren. Die snurkende man of krijsende kinderen. Het is allemaal even vreselijk. Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer? Dan hebben wij de grootste struggles voor je uitgezocht. 

1. Niet weten of wel of niet hebt ingecheckt
Iedereen heeft het weleens meegemaakt: de conducteur komt langs en jij krijgt de schrik van je leven. Je weet niet meer of je hebt ingecheckt. Negen van de tien keer is er niks aan de hand, maar keer op keer blijft het even spannend. Heb jij een studenten-ov? Let er dan op dat je deze fout niet maakt. 

2. Geen zitplaats
Of je nu met de trein reist of met de bus, de meeste keren mag je lekker staan. Op het moment dat je instapt, is het strijden om plek, maar vaak is iemand anders je voor. Dat wordt staan de rest van de rit. Is toch te gek voor woorden...

3. Vertraging. Altijd
Wanneer reis jij zonder vertraging? Precies, nooit. Hoe moeilijk is het om gewoon op tijd weg te rijden?! Jij had dit zo anders aangepakt allemaal.

4. Wachten op het perron is afzien
In de zomer kun je nog wel genieten van het zonnetje op het perron, maar dan moeten we niet over de wintermaanden beginnen... Die snijdende wind langs je gezicht. Wat heb jij hier toch een hekel aan en dan komt die trein vaak ook nog eens te laat. 

irritaties ov5. Herrie van andere mensen
Laten we herrie als algemene irritatie nemen. Als we alles uitgebreid moeten noemen, zijn we morgen nog niet klaar. Te harde muziek, smakgeluiden, het ophalen van je neus, rommelen met verpakkingen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Man man, wat is dat allemaal irritant zeg. 

6. Bekenden die je tegenkomt
Net als je even behoefte had om je ogen dicht te doen, staat er ineens een vage bekende voor je neus die net doet of je haar BFF bent. Ze komt naast je zitten en ratelt aan een stuk over hoe geweldig haar leven nu is. Hier heb jij toch helemaal geen zin in. 

7. Te weinig plek
Je zit altijd opgepropt, omdat je een rugzak, koffertje en nog een extra tas hebt. Als je bij een nieuwe halte komt, heb jij je vingers gekruisd dat er niemand naast je komt zitten. Helaas stroomt de trein vol en moet jij al je rommel bij elkaar rapen, omdat er iemand naast je wil zitten. Dat wordt afzien de rest van de rit. Balen weer. 

8. Gesprekken die gevoerd worden met iets teveel informatie
Van die gesprekken die gevoerd worden, waarvan je al die sappige details echt niet wilde weten. Of het nou iemand is die belt of echt een gesprek houdt met iemand in de trein, het is gewoon too much information. Toch vind je het stiekem wel vermakelijk. 

9. Een schommelende bus
De bus die zo erg schommelt dat je bijna omvalt. Vreselijk is dat. Hoe vaak heb je wel niet gehad dat je bijna met je neus op de grond ligt en dat je mensen hoort grinniken? Hallo, daar kun jij dus echt niks aan doen. Daarnaast is niet alleen de bus een waggelend gevaarte, maar de trein kan er ook wat van. 

Krijg je geen genoeg van alle irritaties in het OV? Lees er hier nog meer!

Beeld: Pixabay

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved