Lifestyle

Met deze tips krijg jij jouw chaotische leven back on track

Je doet altijd honderd dingen tegelijk, bent sleutels kwijt terwijl ze in je handen liggen en jouw telefoon is meerdere malen per dag zoek waardoor je geregeld een ritje naar de sportschool moet maken (omdat hij daar tussen de apparaten ligt). Herkenbaar? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. Met de volgende tips krijg je jouw leven back on track en zet je het chaotische leven meteen aan de kant.

1. Leg de spullen die je het meest gebruikt op een vaste plek. Om te voorkomen dat jij elke ochtend je sleutels kwijt bent is het slim om een vaste plek aan te wijzen. Dit bespaart je tijd en je hoeft nooit meer te zoeken. Tenminste, als je niet vergeet welke plek de vaste plek is geworden. 😉

2. Schrijf altijd alles meteen op. Door alles meteen op te schrijven heb je altijd een reminder van gemaakte afspraken. Zo vergeet je nooit meer een verjaardagsfeestje van je beste vriendin en die afspraak bij de tandarts staat nu ook zwart op wit. Koop een speciaal notitieboekje voor deze afspraken, zo kun je er elke ochtend in kijken of er vandaag iets belangrijks aan de hand is.

3. Stel niks uit. Van uitstel komt afstel, want waarschijnlijk vergeet je dat je iets hebt uitgesteld en doe je het nooit meer. Zo werkt het natuurlijk niet en is jouw opgeruimde leven ver te zoeken. Het is belangrijk om meteen alles te doen, zo heb je een veel fijner en opgeruimder gevoel in je hoofd. Dus als je moeder de volgende keer vraagt of je je kamer wilt opruimen, doe dit dan ook meteen en wacht er niet té lang mee… Dit levert namelijk alleen maar ergernissen op en daar staan we niet echt op te wachten!

TIP: alles wat je binnen zeven minuten kunt doen, mag je niet uitstellen maar moet je meteen doen. Wedden dat dit werkt!

4. Maak per dag een planning. Als je een drukke dag in het vooruitzicht hebt gevuld met school, vriendinnen en een bijbaantje… dan is het handig dat je voor deze dag een duidelijke planning maakt. Je weet meteen waar je aan toe bent en hoeveel tijd je ergens voor hebt. Om je leven nog meer op orde te krijgen kun je ook de hele week al vooruitplannen, waarschijnlijk dat je dit een nóg beter gevoel geeft. Dit is een erg leuke planner waar je de hele week in kunt plannen. Er is wel een voorwaarde: hou je aan de gemaakte planning! Als je hier moeite mee hebt, kan dit artikel je misschien wel verder helpen.

5. To-do lijstjes zijn een must. Heb jij op school ook moeite met de chaos die ons leventje weleens met zich meebrengt? Dan zijn to-do lijstjes een uitkomst. Schrijf hierin wat je nog allemaal moet doen, dus niet wat er al gepland staat. Moet je nog langs je opa en oma, een afspraak maken bij de tandarts of is je wiskunde huiswerk aan de beurt. Dan zet je dit allemaal op het lijstje.

6. Neem genoeg rust en geniet momentjes. Om alleen maar te leven volgens een strenge planning word je niet bepaald rustiger door. Als je weet dat je alles hebt opgeschreven zodat je het niet vergeet, leer het dan ook in je hoofd los te laten. Neem genoeg pauzes en doe ook leuke ongeplande dingen zoals bijvoorbeeld een girls night out met vriendinnen. Spontaan iets leuks doen kan echt geen kwaad en dit wil absoluut niet zeggen dat je meteen weer chaotisch bent. Zolang jij jezelf lekker in je vel voelt en rust hebt… ben je goed bezig!

Bron: So Chicken, The Perfect You, Streets Ahead | Beeld: Pixabay

Must reads 👀