Lifestyle

11 dingen die je altijd uitstelt maar nu toch echt moet regelen

Je ramt er zonder problemen een seizoen van Gossip Girl doorheen en je vindt ook altijd wel de tijd om naar Primark te gaan. Maar als je iets moet regelen wat te maken heeft met verzekeringen en planningen dan heb je het ineens te druk. Staan er ook al weken vervelende taken op jouw to do list die je maar niet afgevinkt krijgt? In dit artikel sommen we een aantal dingen op die je altijd uitstelt, maar nu toch écht moet regelen. 

Zorgverzekering en zorgtoeslag regelen
Het einde van het jaar nadert. Oftewel: de kans in het jaar om van zorgverzekering te wisselen. We know, je wil er liever niet aan denken. Maar als we je vertellen dat je tientallen euro’s per maand kan besparen is het ineens een stuk interessanter, toch? En als we zeggen dat je binnen vijf minuten de goedkoopste zorgverzekering voor jou hebt gevonden al helemaal. Via zorgvergelijker van ZorgWijzer.nl vind je op een de meest geschikte zorgverzekering die bij je eigen situatie past. Door het invullen van je geboortedatum (de premie kan namelijk inkomensafhankelijk zijn), je huidige zorgverzekeraar (voor een eerlijke vergelijking) en het gewenste eigen risico in te vullen bovenaan de pagina, kom je uit op het vergelijkingsresultaat.

Voor een nog betere vergelijking kun je bij het resultaat nog kiezen of je ook een aanvullende verzekering wilt afsluiten, bijvoorbeeld voor de fysiotherapeut of tandarts. Door de gewenste dekking aan te klikken wordt het vergelijkingsresultaat real-time bijgewerkt, zodat je direct ziet wat je gaat betalen bij je huidige verzekeraar en wat de zorgpremie is van de overige zorgverzekeraars. In sommige gevallen wordt ook nog een extra korting gegeven via ZorgWijzer.nl. Je kunt de meest geschikte zorgverzekering vergelijken en binnen 5 minuten overstappen. Handig!

Tandarts- of doktersafspraak maken 
Eerlijk zeggen: hoe lang ben jij al niet naar de tandarts geweest? Je zou eens in het halfjaar moeten, maar de meesten mensen houden zich niet aan deze richtlijn. Dus, bel jouw tandarts weer eens op en plan de volgende afspraak. Ook als je net bent geweest kun je al een afspraak maken voor over een halfjaar, dan vergeet je het in ieder geval niet. Hetzelfde geldt voor de dokter: als je een klacht hebt, maak een afspraak! En voor de studenten onder ons: zoek een nieuwe dokter en tandarts bij jou in de buurt. 

Fotoboek van de zomer maken
Dit keer ga je het écht doen: een fotoboek maken van jouw vakantie. Je hebt ongeveer 367 foto’s gemaakt tijdens je vakantie in Marbella, maar ehhh… die staan nu ergens op jouw computer terwijl niemand er naar kijkt. En het is inmiddels winter. De hoogste tijd om nu eindelijk eens dat fotoboek samen te stellen voordat het 2017 is en de volgende vakantie er alweer bijna aankomt. 

Kleding uitzoeken en wegbrengen
Elke keer als je jouw kledingkast opentrekt valt er wel iets uit. Jouw kledingkast zit overvol; tijd om eindelijk eens uit te zoeken wat weg kan en wat je wil houden. Breng de kleding die je niet meer aantrekt naar de kledingcontainer en kapotte kleding en schoenen naar de kleding/schoenmaker. 

Goedkoopste telefoonrekening uitzoeken
Waarom meer betalen als dat niet hoeft? Zoek eindelijk eens uit waar je het goedkoopste telefoonabonnement kunt afsluiten. Ook als je abonnement pas over een paar maanden afloopt, dan weet je tenmiste waar je tegen die tijd terecht kunt. Het is even een rotklusje, maar uiteindelijk bespaart het je misschien wel tientallen euro’s per maand. 

Planning maken
Zie je soms door de bomen het bos niet meer met alles afspraken en deadlines? Maak nu een keer écht die planning voor de komende tijd. Scheelt je uiteindelijk heel wat stress en kopzorgen! 

Aanmelden bij woningweb
Je inschrijven voor een kamer of woning is ook iets wat veel mensen uitstellen. Terwijl het heel belangrijk is! Bij veel websites geldt: hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt. Ook als je nu niet zoek bent naar een kamer of woning is het belangrijk. 

Beginnen met sparen
Sparen? Dat doe je de volgende maand wel weer. Dat is wat je altijd denkt, maar uiteindelijk nooit doet. Maar met sparen kun je nooit vroeg genoeg beginnen. Sluit eindelijk eens die spaarrekening af en maak een spaarplan. Hoeveel geld wil je elke maand op je spaarrekening storten? Wees realistisch en houd je eraan. 

Bijbaantje zoeken
Een cv maken of motivatiebrief schrijven stel je ook altijd maar uit. Terwijl je echt geld nodig hebt of een ander bijbaantje wil! Ga nu actief op zoek naar een bijbaantje. Als je er actief genoeg mee bezig bent, moet het je lukken! En hé, hoe fijn is het als je straks geld kunt verdienen met een leuke job. 

Schulden aflossen of terugvragen
Weet je nog, die high tea met jouw vriendinnen? Oeps, je moet dat bedrag nog overmaken naar die vriendin… Zoiets schiet er snel bij in, terwijl het helemaal niet zo netjes is. Neem een momentje om je te bedenken wie je nog geld verschuldigd bent. Log meteen even in op internetbankieren om te kijken of alle af- en bijschrijvingen kloppen. Is er nog geld dat jij van iemand terugkrijgt? Met je financiën bezig zijn is nooit leuk, maar het lucht enorm op als je alles eenmaal op een rijtje hebt. 

Stage of studie uitzoeken
Binnenkort studeren of stage lopen? Oriënteer je alvast. Er is heel veel aanbod, dus het is fijn als je even de tijd neemt om je erin te verdiepen. Studie of stage zijn geen dingen die je overhaast wil beslissen. 

Lees ook:

Beeld: iStock
*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zorgwijzer