Real life

Girls Issues: ‘Ik heb een vakantieliefde, hoe pak ik dit aan?’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op een jongen van vakantie.

Hallo Girlscene,

Ik heb een groot probleem en ik weet echt niet meer wat te doen. Al vanaf mijn vijfde ging ik elk jaar in de zomervakantie met mijn ouders naar Griekenland. Altijd naar hetzelfde eiland, omdat we de mensen daar leerden kennen en we het daar erg leuk was. De mensen die daar in de restaurants helpen, zijn nu vrienden van mijn ouders. Altijd als we in de zomer weer op het eiland waren zagen we ze. In een van de restaurants werkt een leuke jongen, hij helpt met opdienen in het restaurant van zijn oom. Hij is ook nog eens héél erg knap. Als we dan weer thuis zijn moet ik vaak aan hem denken. Nu zijn alweer bijna twee jaar voorbij sinds ik hem voor het laatst heb gezien, want vorig jaar gingen we niet naar Griekenland op vakantie. Ik mis hem heel erg. De laatste keer dat ik hem zag was in 2016 en nu zitten we al in 2018! Ik moet nog vaak aan hem denken en ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik kan hem gewoon niet uit mijn hoofd krijgen… Ik mis hem zó erg! Deze zomervakantie gaan we weer eens naar Griekenland.  Hij werkt in een restaurant dus het is een beetje raar om zomaar op hem af te stappen, weten jullie wat ik kan doen? Hij is (denk ik) achttien of negentien jaar en ik ben vijftien jaar oud. Ik weet ook helemaal niet of hij mij leuk vindt, hij staat wel vaak in mijn buurt en lacht vaak. Zijn moeder heeft al eens aan mij gevraagd of ik een vriendje had, misschien is dat wel een teken? Ik weet het gewoon niet meer, maar vergeten kan ik hem ook niet. Zouden jullie me willen helpen?

Groetjes, hopeloos meisje xx

Lieve meid,

Wat leuk dat jullie (bijna) ieder jaar naar hetzelfde adresje op vakantie gaan in Griekenland. Altijd leuk om daar mensen echt goed te leren kennen, zij kunnen je dan ook de mooie niet-toeristische plekjes van het eiland laten zien. Zij zullen het vast ook erg gezellig vinden dat jullie elk jaar daar terug komen. Een vakantieliefde is altijd erg leuk en spannend, wie wilt nou niet verliefd worden tijdens de zomerdagen?! Het klinkt alsof jullie al een beetje aan het flirten zijn geweest, maar dat niemand van jullie nog de eerste stap heeft durven zetten. Nu je er al twee jaar niet meer bent geweest is het misschien wel nóg leuker om iedereen te zien. De jongen van het restaurant zal jou na al die andere jaren vast niet vergeten zijn. Ga gewoon weer vrolijk ‘hoi’ zeggen als jullie op het eiland zijn aangekomen. Na twee jaar hebben jullie elkaar ook vast en zeker meer te vertellen, dus zorg dat jullie tijd voor elkaar vrij maken. Een strandwandeling op het eiland is wellicht een goed ideetje! Als hij de eerste stap niet zet, dan doe jij dat toch gewoon? Ik weet zeker dat je dat durft, je kent hem al zó lang. We zitten immers in 2018, dat een meisje de eerste stap zet is helemaal niet meer raar.

Heel veel succes en vooral heel veel plezier in Griekenland. Ga ervan genieten en wie weet loop jij aan het einde van de vakantie hand in hand over het strand.

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Pixabay