6 manieren waardoor Facebook je leven kan verpesten

Lifestyle door Sanne

Als je bent zoals de meeste meiden die actief met social media bezig zijn, scroll jij dagelijks door je timeline van Facebook en ben je bezig met het up-to-date houden van je eigen pagina. Dit allemaal neemt best veel tijd in beslag, maar niet alleen tijd ook andere dingen gaan eraan onderdoor. Girlscene heeft 6 manieren verzamelt waarom Facebook niet altijd goed voor je is.

1. Je slaapt minder goed
Iedereen doet het, voor het slapen gaan nog één keer door je timeline scrollen. Terwijl je dit doet kom je weer van alles tegen en voor het weet ben je alweer een uur verder. Ondertussen heb je filmpjes bekeken, artikelen gelezen en profielfoto’s geliked. Ja, nu is je brein natuurlijk weer helemaal actief en zeker nog niet klaar om te gaan slapen. Daar gaat je nachtrust…

2. Social media maakt je onzeker
Je ziet van iedereen het leven voorbijkomen op social media en dan vooral op Facebook. Vaak zie je niet alles, maar wordt het beperkt tot alleen maar de leuke dingen. Hierdoor lijkt het vaak dat anderen misschien wel een veel leuker leven hebben dan jij. Hier blijft het niet bij, de foto’s die je op je timeline ziet zijn meestal ook alleen de foto’s die het dichtst in de buurt van perfectie komen. Niemand is perfect, ook niet degenen waar jij tegenop kijkt. Omarm de imperfecties, zo ga je je een stuk zelfverzekerder voelen! En onthoud dat ook bij de mensen waarvan je denkt dat ze alles op orde hebben, niet altijd alles goed gaat.

3. Het heeft invloed op je relatie
Social media brengt lovers bij elkaar, maar het kan ook averechts werken. Je geeft natuurlijk veel bloot op Facebook. Zo zie je waar je werkt of je een relatie hebt, je profielfoto en de berichten die je plaatst op je pagina. Veel jongens zoeken meiden op Facebook en geven bijvoorbeeld een reactie onder je profielfoto. Als je in een relatie zit kan dit natuurlijk verkeerd opgevat worden. Je vriendje wordt jaloers of vertrouwt je misschien niet meer zo goed. Waarschijnlijk kun jij er helemaal niks aan doen, maar is het de schuld van al die vrijgezellen jongens die jou via Facebook in de gaten houden… Waarom je relatie niet meer zo lekker loopt als voorheen. 

4. Je zou je (toekomstige) baan erdoor kunnen verliezen
Denk je er eigenlijk wel eens over na dat alles wat je op facebook plaatst of deelt, invloed kan hebben op je baan? Waarschijnlijk sta je er niet zo vaak bij stil, maar je (toekomstige)werkgever zal regelmatig een kijkje nemen op jouw pagina. Als je met een wijntje te veel op dit wereldwijde smoelenboekje verschijnt, kan dit wel eens in het verkeerde keelgat schieten bij werk. Het kan misschien zó hoog oplopen dat je wordt ontslagen of niet wordt aangenomen. Let dus goed op met wat je op je pagina plaatst. En zet je berichten niet op openbaar maar privé, zodat alleen je echte vrienden kunnen zien wat je deelt.

5. Je batterij gaat snel leeg
Do we need to say more? Dit spreekt voor zich, als je veel op Facebook zit gaat je batterij nu eenmaal snel leeg. En nu horen we je al denken: maar dat is toch met elk social media platform. Dat klopt, maar Facebook is toch wel een van de grootste en meest gebruikte app op onze smartphone. Geen wonder dat jij nooit batterij overhoudt aan het einde van de dag. Dit heb je waarschijnlijk verbruikt aan al die tags met je vriendinnen. ;-)

6. Je bent snel afgeleid
Dit is toch wel een dingetje. Je moet een belangrijk verslag maken voor school, je zit in de les of bent lang onderweg met de bus. Wij weten wel zeker dat je jouw telefoon altijd bij de hand hebt. Tijdens het maken van een verslag gaat jouw interesse meer naar dat ene grappige filmpje waar je in bent getagged dan het saaie verslag dat je moet schrijven. Je concentratie is ver te zoeken en je punten worden er niet hoger op helaas. En als je in de bus zit kan een kijkje door je timeline niet ontbreken. Soms is er iets zó interessant dat we zelfs vergeten uit te stappen bij de juiste halte. Dit is ons allemaal wel eens gebeurd… Guilty!

Bron: Go Overseas, Your Tango, Huffpost | Beeld: iStock

 

Lees ook: Pak je winst met de Tommy Teleshopping kortingscode!