Lifestyle

Checklist: na deze 7 fases weet je zeker dat je BFF voor altijd is

We worden steeds ouder en het leven wordt ook steeds ingewikkelder (ugh, grote mensen dingen). Er komen steeds meer verantwoordelijkheden bij en je krijgt met van alles te maken. Zo zet je bijvoorbeeld een grote stap naar de middelbare school, ga je studeren, word je misschien wel verliefd en ook (nieuwe) vriendinnen krijgen een plekje in jouw leven. Over dat laatste gaan we het even hebben, want is jouw vriendschap wel echt zo sterk? 

Misschien herken jij wel het gevoel dat je met bepaalde vriendinnen gewoon niet meer zo graag omgaat als voorheen. Dit betekent niet dat je niet meer om ze geeft, maar dit gevoel kan door verschillende redenen komen. Deze vriendschap is te ingewikkeld geworden, er hangt een negatieve vibe of er wordt simpelweg geen energie meer ingestoken. Het kan allemaal een reden zijn om deze vriendschap te laten gaan. Lees hieronder of dit bij jou het geval is!

Ze heeft altijd een probleem met iemand
Er gaat geen dag voorbij zonder een probleem met een ander. Het maakt ook niet uit wie het is. Vandaag is het haar vriendje, morgen de kassière en de dag daarop ben jij aan de buurt. Niemand lijkt het in haar ogen goed te doen en langzamerhand word je hier moe van. Het moet toch een keertje stoppen?

Ze spreekt slecht over andere vriendinnen
Als er iets is waar jij niet tegen kan, is het wel roddelen. En dan de onaardige variant hiervan. Achter iemands rug om praten is voor jou echt not done, vooral als het om je eigen vriendinnen gaat is dit erg lastig om aan te horen.

boze vriendinnen

Ze spoort je aan dingen te doen waarbij je je niet comfortabel voelt
Als je vriendin graag dingen doet die eigenlijk niet door de beugel kunnen is één ding, maar jou erin meeslepen is een tweede. Dat zij het leuk vindt om rebels te zijn betekent niet dat jij hierin moet meegaan. En als we eerlijk zijn is iedereen wel een keertje rebels (geweest) in onze tienerjaren, maar je moet geen dingen gaan doen waar je zelf niet achter staat. Is dit wel het geval? Trek dan meteen aan de bel en bedenk of ze wel zo’n goede vriendin is voor jou.

Het gaat altijd over haar en niet over jou
Jouw vriendin staat altijd in het middelpunt, al-tijd. Soms is dit leuk en grappig, maar niet altijd. Het mag soms ook wel een keertje over jou gaan, over wat jij meegemaakt hebt of gewoon even kwijt wilt. Zodra je dan de kans krijgt om jouw verhaal te vertellen wordt het verhaal meteen gekaapt door je vriendin. Het is soms zó erg dat je zelf niet eens trots kunt zijn op iets wat je zelf bereikt hebt, want dan komt je vriendin meteen met iets van haarzelf. Dit is gewoon niet oké!

Jullie levens zijn té verschillend
Het is wel eens vaker zo dat je in een vriendschap verschillende interesses hebt, dit is ook heel normaal. Zodra deze interesses te ver van elkaar af liggen en je je eraan stoort, moet je even gaan opletten. Een voorbeeld kan zijn dat jij erg veel bezig bent met sociale media en graag overal foto’s van maakt, je vriendin daarentegen moet hier echt niks van hebben. Altijd als jullie samen zijn is dit een serieus issue en ook qua gedrag en verdere interesses ligt dit steeds verder uit elkaar. Soms komt het zelfs zo ver dat jullie gewoon niet meer weten waar jullie over moeten bijkletsen. Dit kan een teken zijn van een vriendschap die aan het vervagen is.

Er zijn vaak meningsverschillen
Oké laat één ding duidelijk zijn, we blijven typische meiden en hebben altijd wel wat te klagen. Het is alleen niet leuk als dit té vaak in jullie vriendschap voorkomt. Zo ontstaat er geen gezellige sfeer en kunnen er irritaties ontstaan die zich steeds verder ophopen. Wordt er verder geen energie gestoken in het verbeteren van deze sfeer, dan moet je jezelf afvragen of deze vriendschap het wel waard is.

Ze staat niet voor je klaar wanneer je hier behoefte aan hebt
Dit is de grootste wake-up call die je maar kunt hebben. Zit je ergens mee, ben je ernstig ziek of zit je gewoon totaal niet lekker in je vel? Dan is dit (normaal gesproken) het moment om als vriendin in te springen. Je hoopt altijd een hechte vriendin te hebben die voor je klaar staat wanneer je hier behoefte aan hebt. Ook wanneer je zelf denkt dat het wel goed gaat, is daar je vriendin die jou beter kent dan jij jezelf. Zij weet als geen ander wanneer ze er voor je moet zijn. Op het moment dat je dit niet meer terug ziet in jouw vriendschap, kan dit een enorme domper zijn. Hier zijn vriendinnen toch voor, om ekaar op te vangen... 

Wil je er toch voor zorgen dat het goed komt, misschien moet je vriendin dan even dit artikel lezen ;-).

Bron: Huffpost, Sheknow, Paired Life | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved