Lifestyle

Dit moet je doen als een vriendin achter je rug om praat

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een vriendin die achter je rug om praat. Het is natuurlijk erg vervelend en al helemaal wanneer je van iemand anders moet horen dat ze over je praat. Je voelt je machteloos en verdrietig. Graag zou je willen dat het roddelen stopt, maar je weet niet hoe je dit aan moet pakken... Girlscene zet voor jou een aantal tips op een rij.

We hebben bijna allemaal wel eens meegemaakt dat vriendinnen achter onze rug om praatten. Jammer genoeg is het roddelen over iemand iets wat bijna altijd gebeurt binnen een vriendinnengroep. Een vriendin raakt geïrriteerd over iets wat een vriendin doet of zegt en vertelt dit tegen een andere vriendin uit die groep. Zo ontstaan er kampen binnen de groep. Ben jij die ene vriendin waar ze over praten? Lees hieronder wat jij hieraan kunt doen. 1. Confronteer de vriendin die over jou praat
Iemand confronteren kan lastig zijn, dat begrijpen we allemaal, maar het is wel het beste wat je kunt doen. Als het je enorm dwars zit kun je het bijna niet langer negeren, want daar kun je ongelukkig van worden. Neem de vriendin apart en ga ergens zitten waar het rustig is. Vertel haar wat je dwars zit. Vertel dat jij hoort van andere vriendinnen dat zij over jou praat en zeg dat je dit erg onprettig vindt. Vraag wat er aan de hand is en als zij een goede vriendin is zou ze eerlijk vertellen wat ze over jou zegt en waarom.

2. Ik-perspectief
Probeer tijdens dit confronterende gesprek dicht bij jezelf te blijven. Zeg dus: ‘Ik vind, ik zie, ik hoor, ik voel, ik merk’ en zeg niet: ‘Jij bent, jij doet, jij vindt.’ Zo kom je niet aanvallend over en zal je veel verder komen met het gesprek. 

3. Blijf kalm
Wat belangrijk is tijdens het confronterende gesprek is dat je rustig blijft. Het zou kunnen dat je het heel spannend vindt en misschien wel in huilen uitbarst, maar probeer jezelf te vermannen. De vriendin die over jou roddelt moet weten dat jij het serieus meent, dus sta sterk en vertel rustig wat er aan de hand is. Schreeuw niet en verhef je stem niet, spreek duidelijk en blijf bij jezelf.

4. Wees duidelijk
Probeer zo goed mogelijk te verwoorden dat het jou echt pijn doet dat zij over jou roddelt. Draai er niet omheen, maar zeg waar het op staat. Maak oogcontact met haar als je tegen haar praat. Als jij serieus overkomt op je vriendin en ze heeft een goed hart, dan zal ze stoppen met het praten over jou. 

5. Vraag waarom ze praat
Als je vriendin heeft toegegeven dat ze over jou praat, vraag dan waarom ze dit doet. Nu moet zij verantwoorden waarom ze over jou praat. Het kan voor jouw vriendin best moeilijk zijn om hier eerlijk voor uit te komen. Misschien is ze, zonder dat jij het weet, boos op jou is omdat jij haar een keer iets hebt misdaan. Laat haar uitspreken en luister naar haar. Laat zien dat jij haar serieus neemt en als ze een goede vriendin is zou ze jou ook serieus moeten nemen. 

6. Vergeef en ga door
Een goede vriendin zou er eerlijk voor uit komen dat zij over jou praat. Maar is een vriendin die over jou praat eigenlijk wel zo'n goede vriendin? Als zij gemeend sorry tegen je zegt dan is het de kunst dat je haar kunt vergeven. Zij heeft jouw vertrouwen geschaad en het zal even duren voordat je haar weer kunt vertrouwen. Valt zij terug in haar oude patroon, dan moet je bij jezelf afvragen of je haar nog als vriendin wilt hebben. 

Heb jij wel eens meegemaakt dat jouw vriendin achter je rug om praatte?

Bron: Gurl.com
Beeld: Thinkstock 

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved