Lifestyle

Deze 6 goede eigenschappen hebben mensen die graag alleen zijn

Soms heb je gewoon behoefte aan wat me-time. Even lekker in bad, een boek lezen of een avondje op de bank Netflixen met Ian Somerhalder. ;-) Dit is helemaal niet vreemd, soms heb je gewoon even een rustmomentje nodig als je de hele dag onder de mensen bent geweest. Toch vinden veel mensen dit vreemd of raar, maar af en toe een rustmomentje pakken is juist héél goed voor je.

Alleen of eenzaam
We hebben allemaal weleens behoefte aan een avondje rust. Even geen avond stappen met je besties, maar gewoon een avondje op de bank. Alleen. Toch wordt dit lang niet altijd door iedereen geaccepteerd en kijken mensen vreemd op wanneer je liever alleen thuis blijft. Alleen zijn of eenzaam zijn is iets compleet anders. Dat je graag alleen bent heeft niets te maken met dat je geen vrienden hebt, dat je verlegen bent of niet sociaal. Het betekent gewoon dat je even tijd nodig hebt om tot jezelf te komen. Hier lees je waarom alleen zijn zo goed voor je is.

Goede eigenschappen alleen zijn
Ben jij ook graag alleen? Dan bezit je over de volgende goede eigenschappen:

1. Je bent zorgvuldig met je tijd
Je respecteert de tijd en weet hoe belangrijk het is om rekening te houden met andere. Ook is het volgens jou not done om ergens te laat te komen. Jij vindt het namelijk super zonde om iemands tijd te verspillen. Ook zelf besteed je alleen maar je tijd aan mensen die het waard zijn. Mensen die jij niet mag en die nep tegen jou doen, laat je voor wat het is.

2. Je bent je bewust van jezelf
Veel mensen zijn de hele dag zo druk met alles en iedereen, dat ze amper tijd hebben om te beseffen wat er allemaal gebeurt om hen heen. Jij zorgt er altijd voor dat je een momentje rust plant in je drukke dag. Daardoor ben jij super in het verwerken van problemen en krijg je de kans om je emoties te verwerken. Jij voelt daarom ook precies aan wanneer het allemaal een beetje te veel wordt en besluit dan je rust te pakken, voordat het fout gaat. Vaak wordt zo'n momentje rust ook wel gezien als 'opladen'.

alleen zijn zelfvertrouwen3. Je bent een goede vriendin
Mensen die graag alleen zijn smeken niet om aandacht en hebben daarom een paar vrienden die super belangrijk voor ze zijn. Ze steken veel tijd in vriendschappen en steunen hun vrienden door dik en dun. Ook voelen ze aan wanneer de ander even tijd voor zichzelf nodig heeft en wanneer iemand over zijn grenzen gaat.

4. Je durft te falen
Je weet dat niemand perfect is en daarom streef je ook niet naar perfectie. Falen is nu eenmaal onderdeel van het leven, dat weet jij als geen ander. Toch ga jij altijd door, ondanks dat soms dingen niet helemaal lopen zoals je gehoopt had...

5. Je hebt een goede intuïtie 
Je weet direct wanneer iemand liegt of iemand iets niet oprecht meent. Je vindt het dan ook helemaal niet lastig om een knoop door te hakken en bent niet bang om keuzes te maken. Zelfs als ze definitief zijn.

6. Je hebt zelfvertrouwen
Jij kent jezelf beter dan ooit en weet precies wat je sterke en zwakke punten zijn. Daarom heb je mega veel vertrouwen in jezelf en weet je dat alles goed komt. Jij hebt niemand anders nodig om het te regelen, je doet het gewoon zelf.

Bron: Your Tango, Today | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved