Lifestyle

Dit is waarom alleen zijn goed voor je is

We communiceren met ons vriendje, collega, vreemden en familie. Onze dagen bestaan uit interactie met anderen. We praten en luisteren naar anderen, maar hebben ook behoefte aan een avondje thuis op de bank met Netflix. Door constant omringd te worden door andermans dromen, wensen en levens vergeten we ons eigen leven. Girlscene vertelt je waarom alleen zijn goed is.

We streven naar complete acceptatie zonder dat we veroordeeld worden. Liefde en aandacht geven ons comfort en vrede, maar af en toe een avondje alleen brengt ons rust. Je moet het wel zelf op deze manier zien. Stapavonden weigeren omdat je wilt proberen om eens alleen thuis te zijn werkt niet, je moet zelf behoefte hebben aan rust en inzien dat er niets mis is met een beetje me-time.

Praten, denken en conversaties met anderen vragen veel van onze energie. Het is daarom eigenlijk ook heel logisch dat we daarna rust en tijd alleen nodig hebben om op te laden. Daarnaast kunnen wensen, dromen en levens van anderen ons afleiden van onze eigen weg.


Als we niet nadenken over ons eigen leven raken we de weg kwijt. Op dit punt heb je vaak wel door dat je aan jezelf moet “werken”. Maar dit voorkomen is natuurlijk veel beter. Alleen zijn kan soms eenzaam zijn, maar ook een voorrecht. Het geeft ons ruimte om de dingen die om ons heen gebeuren te verwerken, na te denken over dromen, nieuwe stappen te ondernemen en keuzes te maken. De volgende keer dat je alleen bent kun je het beste deze tijd goed besteden. 

Benut je tijd alleen goed om over jezelf na te denken. Dit voorkomt ook dat je ‘s avonds in bed gaat piekeren en niet slaapt. Ga ook dingen doen die je leuk vindt. Vind jij het leuk om te tekenen, series te kijken, te lezen of te schrijven; doe dit dan! Door iets doet wat je leuk vindt terwijl je alleen bent, besteed je je tijd goed en zal je gelukkig worden. Omdat je bezig bent met iets wat je leuk vindt, zal je niet het idee hebben dat er geen mensen zijn die om je geven.

Bang zijn om alleen te zijn is niet meteen hetzelfde als verlatingsangst. Het kan wel betekenen dat je bang bent om in een nieuwe situatie te zijn. Zo duik je bijvoorbeeld van de ene relatie meteen in de andere. Er zal niet altijd tijd zijn om aan jezelf te werken, sommige tijden zijn nou eenmaal drukker dan andere tijden. We zien alleen zijn vaak als iets slechts, maar eigenlijk is het goed voor je.

Ben jij wel eens alleen? Kijk je hier nu anders tegenaan?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos