Lifestyle

Dit is waarom een lange afstandsrelatie veel chiller is dan samenwonen

Als jij momenteel in een lange afstandsrelatie zit zie jij waarschijnlijk meer nadelen dan voordelen. Jullie zien elkaar weinig, jullie kunnen elkaar niet altijd vasthouden en het contact is voor 90% via Facetime. Toch zijn er genoeg stellen die soms best een beetje jaloers op jullie zijn, want samenwonen is net zo zwaar. Dit is waarom een lange afstandsrelatie eigenlijk veel beter is dan samenwonen.

Je weet precies waar alles ligt
Je weet precies waar alles ligt omdat jíj het daar hebt gelaten. Geen eindeloze zoektocht meer naar je oortjes of je oplader. Nee, hij ligt vanavond gewoon nog steeds waar jij hem hebt neergelegd. Geen paniekaanvallen omdat jij denkt dat je de sleutels bent verloren, terwijl hij die vanochtend per ongeluk heeft gepakt. 

Je ruimt alleen je eigen troep op
Je hoeft niet de hele tijd aan hem te vragen of hij nu écht zijn troep op wil ruimen, want je hoeft alleen je eigen troep op te ruimen. Troep maakt hij wel, maar lekker in zijn eigen huis (kilometers verderop). Je leeft dus niet in een huis vol rommel, en als het een rommel is dan is het je eigen schuld. Daar kan je prima mee leven. 

Je hoeft nooit eten te delen
Je weet zeker dat die chocolate cookie waar jij al de hele dag aan denkt nog steeds in de koelkast ligt als jij thuiskomt. Je hoeft niet de helft van jouw pizza af te staan omdat hij ‘nu opeens wél honger heeft’. Je kunt de restjes van gisteren lekker meenemen als lunch. Moeten we nog even doorgaan?
Je kunt ongestoord doorgaan met je slechte gewoontes
Een van de nadelen aan samenwonen is dat je een groot deel van je privacy inlevert. Als jij juist degene van de twee bent die troep maakt word je hier niet constant op gewezen. Je kunt urenlang Netflixen en niemand die raar opkijkt als jij voor de tweede keer deze week de frituurpan aanzet. Je hebt wel een relatie, maar niet constant iemand die je op je vingers tikt. Klinkt ideaal, toch?

Geen gezeur over geld
Splitten jullie de huur of betaalt hij meer? Wie doet deze week de boodschappen? Van welke rekening wordt de stroom betaald? Dit zijn allemaal vragen waar jij je nooit druk om hoeft te maken. Geldproblemen zijn killing voor een relatie, er is tijdens het samenwonen altijd wel iemand die zich benadeeld voelt. Hier hebben jullie lekker geen last van!

Je kunt vriendinnen uitnodigen wanneer je wilt
Vriendinnen uitnodigen is voor jou geen probleem, er is geen vriendje dat zeurt dat hij daar nu echt even geen zin in heeft. Spontaan avondje met de meiden? Jouw huis is the place to be. Als kers op de taart zit je ook nooit opgescheept met zijn vrienden, geen bier en geschreeuw in jouw paleisje…

Jullie tijd samen wordt beter besteed
Als jullie ook maar de mogelijkheid hebben om elkaar te zien maken jullie daar iets leuks van. Jullie gaan gezellig uit eten, naar de film of houden een cosy Netflixavondje. Als je samenwoont leef je het meest van de tijd langs elkaar heen. Hij gaat op vrijdagavond uit met zijn vrienden, terwijl jij de meidenavond op zaterdag hebt gepland. Stellen die samenwonen leven in hetzelfde huis, maar hebben elkaar al heel lang niet écht gezien. Gelukkig is het bij jullie nog lang niet zover!

Beeld: iStock