Lifestyle

6x de leukste winteractiviteiten in Amsterdam

Als echte Amsterdammer ben je natuurlijk altijd op de hoogte van alles wat er gebeurt in de stad. Kom jij niet uit Amsterdam, maar wil je wel een dagje genieten van alles wat onze hoofdstad te bieden heeft? Met deze lijst vol activiteiten verveel jij je geen moment deze winter. Trommel dus al je vriendinnen (of vriendje) op en breng snel een bezoekje aan de leukste stad van Nederland: Amsterdam!

1. Amsterdam Light Festival
Wil jij cultuur snuiven, maar wil je meer zien dan de muren van het museum? Dan is het Amsterdam Light Festival écht iets voor jou. Uit meer dan veertien verschillende landen presenteren kunstenaars tijdens het Amsterdam Light Festival hun projecten en kunstwerken. Dit doen ze niet binnen, maar buiten door de hele stad. Op de grachten, aan het water of in het park; overal staan kunstwerken.

Wat supertof is aan dit festival is dat je zelf kan bepalen hoe je de kunstwerken bekijkt. Zo kun je met een de speciale boot van Blue Boat over de grachten varen, fietsen langs de kunstwerken of het festival lopend bezoeken.

Het Amsterdam Light Festival vindt plaats t/m 21 januari 

Amsterdam Light Festival2. ICE Amsterdam
Zoals elk jaar staat ook dit jaar de leukste ijsbaan van Nederland weer op het Museumplein. De ijsbaan is dé plek om sportief te schaatsen, lekker een hapje te eten of een foto te maken voor Instagram. ;-) Klik hier voor tips voor een Instaproof foto. Op het plein heerst een super leuke sfeer en scoor je lekkere snacks. Schaatsen op het Museumplein is zeker een activiteit om samen met je BFF’s te doen. Ook leuk: neem je vriendje mee en vraag of hij jou wil leren schaatsen, super romantisch.

ICE Amsterdam vindt plaats t/m 4 februari

3. Foodhallen
Ben jij een echte foodie en dol op lekker eten? Dan moet je zéker even een stop maken bij de Foodhallen. Girlscene HQ zit boven dit goddelijke paradijs en is er dan ook regelmatig te vinden in de lunchpauze. ;-) Je vindt er allemaal verschillende kraampjes met het lekkerste eten ever. Omdat de Foodhallen overdekt zijn is het dé perfecte plek om tijdens de koude winterdagen even lekker op te warmen. Je kan er terecht voor lunch, avondeten en een borrel.

De Foodhallen zijn elke dag open van 11.00 tot 23.30

4. Hortus by Night
De allermooiste tuin van Amsterdam is ook tijdens de winter open. Tijdens Hortus by Night kun je dineren of wandelen door de prachtige tuin. Ook kun je genieten van alle lichtjes met een lekker kopje warme chocolademelk én natuurlijk een flinke dot slagroom. ;-) We like!

activiteiten amsterdam winter5. Dakterras NEMO
Ook wanneer je niet naar het museum gaat kun je genieten van het mooie uitzicht boven op het dak van NEMO. Het dakterras is voor iedereen toegankelijk via de 120 treden. Klaar met genieten van het prachtige uitzicht? Drink dan lekker een drankje binnen bij het café van NEMO. Of bezoek één van deze hotspots.

NEMO is open van 10.00 tot 17.30

6. Tulpen plukken op de Dam
Elk jaar wordt er in januari tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Nederland is natuurlijk hét land als hem om tulpen gaat. Op deze speciale dag staan er zo'n 200.000(!) tulpen op de Dam. Tijdens dit event kun je ook gratis je eigen tulpen plukken in de speciale tulptuin. Super leuk om te doen én je scoort een gratis bosje bloemen.

Nationale Tulpendag vindt plaats op 20 januari

Bron: Amsterdam, Foodhallen, Amsterdam Light Fesitval, Uit Amsterdam, Ice Amsterdam, De Hortus | Beeld: iStock, Janus van den Eijnden, Arjan Broek

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Amsterdam Lights Festival

Beeld: iStock, Arjan Broek en Janus van den Eijnden

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved