Lifestyle

Een dagje Amsterdam? Dit zijn de 12 leukste hotspots!

Een dagje uit in onze hoofdstad is natuurlijk genieten. Hoe fijn zou het zijn als je niet meer uit hoeft te zoeken welke tentjes een overheerlijke menukaart hebben? Heb jij even geluk, want Girlscene weet precies waar jij moet zijn om je dagje Amsterdam compleet te maken. Van het ontbijt tot aan de lunch, koffie, diner en een ijsje om het af te sluiten. Hier moét jij zijn in Amsterdam. 

 

1. Coffee & Coconuts

Bij Coffee & Coconuts worden de producten met passie gemaakt. Het is gevestigd in de Pijp in Amsterdam en volledig ingericht in tropische sfeer. Het lijkt net of je op het strand zit. Voor gezond, biologisch eten moet je zeker bij Coffee & Coconuts zijn. Natuurlijk kun je er ook uit een kokosnoot drinken.
Adres: Ceintuurbaan 282 – 284,

 

2. Roest

Wil je rust, strand, maar ook weer stad? Dan moet je naar Roest. Alles is hier op één plek: café, bar, strand en een stadsoase. Roest is perfect voor ontspanning. Naast een lekker hapje eten, ben je hier ook aan het juiste adres voor film, theater en er komen regelmatig DJ’s. 
Adres: Jacob Bontiusplaats
 

3. Hannekes Boom

Het liefst is Hanneke iedere week anders en voert ze een creatief cultureel programma, denk aan: dansjes, feestjes, lekker eten en muziek spelen. Bij Hanneke is het ook mogelijk om een boot te huren om de grachten van Amsterdam te verkennen. Daarna is de perfecte gelegenheid om te lunchen of te borrelen tussen de Amsterdamse locals
Adres: Dijksgracht 4

4. Noorderlicht

Vanaf elf uur geniet je dagelijks bij Noorderlicht van de lekkerste lunches of diners. Op deze oude scheepswerf komen regelmatig bandjes optreden, dus je hebt volop de kans op te genieten van diverse artiesten. Zowel buiten als binnen geniet jij van cultureel Amsterdam. 
Adres: NDSM Plein 102
 

5. Lot Sixty One

Bij een dagje Amsterdam hoort ook een goede kop koffie. Maak deze koffiepauze bij Lot Sixty One. Koffie met een geweldige smaak waar de bonen elke dag vers geroosterd worden. De koffie wordt met liefde gemaakt en dat is zeker te merken aan de heerlijke smaak. 
Adres: Kinkerstraat 112 

 

6. Boca’s

Bij Boca’s eet je waar je zin in hebt. Overdag geniet je van heerlijke kleine broodjes. Later op de dag vind je hier de lekkerste borrelhapjes, soepen en salades. Boca’s is er voor ontbijt, lunch en borrel. Vooral de frietjes zijn een aanrader, zoete patat met truffelmayo of wat dacht je van Belgische patattekes met een goede dot Zaanse mayo. Té lekker! Daarnaast mag er altijd gedanst worden 😉
Adres: Westerstraat 30 en Sarphatipark 4

7. Metropolitan

Ga naar Metropolitan als je heerlijk wil lunchen in Amsterdam. Naast veel lekkernijen ben je voor een heerlijk ijsje hier ook op de juiste plek. Ga hier lekker ontbijten of lunchen, want daar krijg je zeker geen spijt van. 
Adres: Warmoesstraat 135

 

8. De Japanner

De Japanner is gevestigd aan de bekende Albert Cuypmarkt. Houd je van Japans eten, bier, cocktails en andere lekkere drankjes? Dan is de Japanner dé eettent voor jou. Aan het einde van jou sightseeing Amsterdam is dit tentje nog steeds een aanrader, want tot middernacht wordt er nog Japans fingerfood geserveerd. 
Adres: Albert Cuypstraat 228

 

9. Meneer Nieges

Wil je gezellig en heerlijk lunchen? Dan moet je zeker bij Meneer Nieges zijn. Hij is ongelooflijk dol op belachelijk lekker eten, dus dat zegt al genoeg. Daarnaast mag je naast een hapje eten, ook gewoon een dansje doen. Adres: Westerdoksdijk 40

 

10. De Drie Graefjes

Dit leuke tentje is gevestigd bij de Dam en het Rokin. Zuinig zijn ze hier zeker niet, want De Drie Greafjes staat erom bekend dat ze grote porties uitdelen. Bestel je hier een heerlijk stuk taart, dan reken er maar op dat je honger wordt gestild. Lunchen of een high tea, ze zijn hier van alle markten thuis. 
Adres: Rokin 128, Gravenstraat 13

 

11. De Bakkerswinkel

Heb je even genoeg van de drukke stad? Kom dan tot rust bij de Bakkerswinkel aan de Warmoesstraat. Op elk moment van de dag ben je hier van harte welkom. Ontbijt, lunch, diner, koffie of een lekker taartje, de Bakkerswinkel heeft het voor je. Het voormalige thee- en koffiepakhuis hebben ze opgeknapt en in een typische bakkerswinkelstijl ingericht. 
Adres: Warmoesstraat 69

 

12. Pluk Amsterdam

Pluk Amsterdam is gevestigd in de Negen Straatjes. Deze hotspot zit boordevol take-away (detox) juices, gezonde ontbijtjes en lekker lunches. Daarnaast kun je hier de leukste cadeautjes en musthaves kopen. 
Adres: Reestraat 19

Beeld: iStock | Bron: coffeeandcoconuts.com, amsterdamroest.nl, hannekesboom.nl, noorderlichtcafe.nl, lotsixtyonecoffee.com, bar-bocas.nl, metropolitan.nl, debakkerswinkel.nl, meneernieges.nl, dejapanner.com

Must reads 👀