Lifestyle

Op vakantie met je vriend: zo overleeft jouw relatie het

Een vakantie met je lover kan de relatie maken of breken. Veel meiden zijn bang voor het laatste. Omdat je letterlijk elke minuut van de vakantie samen doorbrengt leer je elkaar beter kennen. Je ziet kanten van hem die je nog nooit hebt gezien, en hij van jou. Zijn gesnurk wordt na drie slapeloze nachten behoorlijk irritant, en hij blijft maar zeuren dat jij veel te lang doet over je make-up. Met de volgende zes tips zorg je ervoor dat jullie relatie de vakantie overleeft. 

Maak een planning
Hij heeft waarschijnlijk hele andere verwachtigen van de vakantie dan jij. Hij wilt surflessen nemen en zwemmen, en jij ligt liever de hele dag op het strand. Bespreek van tevoren wat jullie willen doen en plan dat alvast in. Daarmee voorkom je elke ochtend die eindeloze discussie over wat jullie gaan doen. Je hoeft natuurlijk niet elke minuut uit te stippelen, maar een beetje duidelijkheid houdt het gezellig.

Bespreek wat voor vakantiegangers jullie zijn
Ben jij altijd nieuwsgierig naar hoe de locals leven en wil je graag nieuwe dingen proberen? Laat dit dan van tevoren aan hem weten. Het is een tegenvaller als hij tijdens de vakantie alleen maar op het strand wil liggen en McDonalds wil eten. 

Begin klein
Is het de eerste keer dat jullie samen weg gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor een citytrip binnen Europa. Zo ervaren jullie allebei hoe het is om samen op vakantie te zijn, zonder dat jullie wekenlang met elkaar opgescheept zitten. Als de bom barst kan je makkelijk naar huis en als het perfect gaat dan is het een mooi opstapje naar iets groters.

Krop het niet op
Merk je dat hij je begint te irriteren? Bijvoorbeeld dat hij zijn kleren overal laat slingeren of de halve dag in bed blijft liggen. Krop dit niet op, maar laat het hem zo snel mogelijk weten. Zeg rustig en gemoedelijk tegen hem wat je dwars zit, niemand heeft zin in een woedeuitbarsting.Bespreek jullie budget
Spreek met elkaar af hoeveel jullie willen besteden tijdens de vakantie en hoe  jullie dit verdelen. Betaalt hij meer? Of jij? Splitten jullie alles? Hoe vaak gaan jullie uiteten? Dit zijn zaken die van tevoren af moet spreken om irritaties te voorkomen. Zo hebben jullie tijdens de vakantie geen geldzorgen. Gesprekken over geld zijn een beetje awkward, maar geeft jullie een stuk minder stress tijdens de vakantie zelf.

Wees flexibel
Jullie komen uit verschillende gezinnen en iedereen viert vakantie op zijn eigen manier. Jij bent waarschijnlijk hele andere vakanties gewend dan hij. Jullie plannen zijn niet helemaal hetzelfde en daarom moeten jullie beide water bij de wijn doen. Ga met hem mee duiken, dan gaat hij met jou mee shoppen. 

Neem de tijd voor jezelf
Tijdens de vakantie zijn jullie 24/7 samen. Hier keek je zo naar uit, maar na een paar dagen merk je dat dit best wel veel is. Geef elkaar de ruimte. Dat jullie samen op vakantie zijn betekent niet dat jullie iedere minuut samen moeten zijn. Ga even alleen naar de sauna of trek een paar baantjes in het zwembad. Soms heb je gewoon even een korte detox nodig.

Maak vrienden
Omdat jullie 24/7 samen zijn is het verfrissend om eens met andere mensen te praten. Kijk om je heen of er gezellige mensen zijn. Misschien is er wel nog een leuk stelletje, drink iets met ze of ga een hapje eten. De hele tijd met zijn tweeën gaat op den duur ook vervelen. 

Bron: stylecaster.com, momondo.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀