Beauty

Zo zie je niets meer van jouw verkoudheid en alle kwaaltjes die daarbij horen

Niezen, hoesten, een zere keel en een schrale neus… De verkoudheid is helaas weer terug van weggeweest. Je voelt je niet alleen verrot, je ziet er ook nog eens slecht uit. Het liefst blijf je de hele dag in bed liggen. Omdat je toch echt naar school moet hebben wij een aantal tips waardoor je niets meer ziet van die verkoudheid! 

Goede voorbereiding
“Een goed begin is het halve werk” zeggen ze altijd. Als je weet dat je morgen een presentatie hebt en het dus écht niet kan maken om school een dagje te skippen, begin dan alvast met voorbereiden. Hydraterende crèmes en zalven zijn jouw beste vrienden in deze barre tijden, probeer bijvoorbeeld eens Bepanthen. Breng dit vooral aan op de droge en geïrriteerde plekken, zoals onder de neus en ogen. Slaap hier een nachtje mee en je wordt wakker met een zacht huidje.

Weg met de gezwollen ogen
Verkoudheid kan leiden tot dikke opgezwollen ogen. Om dit te verminderen houd je twee koude theelepeltjes een paar minuten tegen je ogen aan, de kou helpt namelijk tegen de zwelling. Voel jij jouw ogen al een beetje dik worden? Leg dan snel een paar lepeltjes in de vriezer. 

Color Correcting
Misschien heb je ooit wel eens van Color Correcting gehoord, hierbij gebruik je gekleurde producten om ondertonen van de huid te camoufleren. Een groene concealer is perfect om jouw verkoudheid weg te werken! Je brengt de groene concealer aan op de rode plekken (bij de neus en ogen bijvoorbeeld) en dit blend je in. Als je hier vervolgens met een foundation of BB-cream overheen gaat is de roodheid nergens meer te bekennen. 

Go for the glow
Wij weten als geen ander hoe futloos je eruitziet wanneer je verkouden bent, die healthy glow is ver te zoeken. Gelukkig is daar onze redder in nood: highlighter. Mix wat vloeibare highlighter door de foundation of breng wat aan op de jukbeenderen, neusbrug, cupidoboog en binnenste ooghoek. Dankzij dit simpele trucje zie je er meteen een stuk gezonder uit. 

Skip eyeliner
Door eyeliner lijken de ogen kleiner. Normaal is dit geen probleem, maar nu jouw ogen al opgezwollen en klein zijn is het beter om de eyeliner een keertje over te slaan. Kies voor een goede mascara en een (wit of nude) oogpotlood op de waterlijn, dit geeft de ogen een open uitstraling. 

Breng wat kleur aan
Pak die blush er weer eens bij. Hiermee breng je wat kleur terug in jouw gezicht, vooral de peachy tonen werken goed tijdens een verkoudheid. Een beetje bronzer en blush geven je een gezonde look. Fake it till you make it!

Kies voor gloss
Hoe mooi de een matte lipstick kan zijn, skip hem toch maar even. Tijdens een verkoudheid is alles droog en schilferig. Een mat product accentueert dit alleen maar. Kies voor een subtiele lipgloss of een voedende balsem.

De tip voor dit artikel is ingezonden door Merve D. Dankjewel Merve! Heb jij ook een gouden tip? Stuur dan een mailtje naar tip@girlscene.nl.

Beeld: iStock

Must reads 👀