Lifestyle

9 compromissen die je nooit moet maken in een relatie

In iedere relatie moet je geven en nemen. You win some, you lose some. Je zult compromissen moeten sluiten om elkaar gelukkig te maken, dat is nou eenmaal zo. Het zijn de kleine dingen die je opgeeft zodat jullie samen kunnen zijn en jullie levens gelijk lopen. We hebben het over dingen als een uurtje minder sporten of minder lang blijven hangen bij je beste vriendin. Er zijn ook grote dingen waar je nooit compromissen over moet sluiten, hoe veel je ook van elkaar houdt…

Er zijn dingen waar nooit een compromis over gesloten mag worden. Dit zijn dingen die zo dichtbij jou staan dat hij die moet accepteren. Take it or leave it… Bij de volgende onderwerpen hoef jij nooit water bij de wijn te doen.

9 compromissen die je nooit moet maken in een relatie
1. Jouw dromen
Zeker nu je nog jong bent is het belangrijk om je dromen te volgen. Pak alle kansen met beide handen aan. Als jij bent aangenomen op jouw droomopleiding moet het voor hem geen probleem zijn dat dit 100 kilometer verderop is. Wat jouw dromen ook zijn, hij moet achter je staan.

2. Normen en waarden
Jouw normen en waarden bepalen grotendeels wie jij bent. Als hij het niet eens is met jouw normen en waarden heeft hij het verkeerde meisje aan de haak geslagen, hetzelfde geldt andersom. Als hij moeite heeft met jouw geloof bijvoorbeeld, laat het dan voor wat het is en wacht totdat je de juiste persoon tegenkomt.

3. Jouw manier van leven
Het is belangrijk dat jullie toekomstbeelden overeenkomen. Er zijn altijd verschillen, maar dat ze in grote lijnen hetzelfde zijn is belangrijk. Als hij later een kinderloos leven in de stad wil en jij graag met vijf kinderen in een dorpje woont is dit een dealbreaker.

5. Jouw familie en vrienden
Het is belangrijk dat je tijd voor hem neemt, maar het is even belangrijk dat je tijd neemt voor familie en vrienden. Dat zijn de mensen die er jouw hele leven voor je zijn geweest. Jullie moeten allebei tijd vrij maken voor deze mensen, hoe verleidelijk het ook is om alle tijd met zijn tweetjes door te brengen…

6. Jouw eigenwaarde
Tijdens goede en slechte tijden hoort hij je te steunen. Als jouw zelfbeeld slechter wordt door hoe hij tegen je doet is er iets goed mis. Hij moet je accepteren op welke manier dan ook en zorgen dat jij je prettig voelt.

8. Jouw seksleven
Seks is een belangrijk puntje in een relatie. De een vindt het heel belangrijk en de ander heeft er niet zoveel mee. Als jullie behoeften niet overeenkomen kant dit op lange termijn voor ergernissen zorgen. Als jij het niet eens bent met de stand van zaken bespreek dit dan met hem.

9. De communicatie
“Ik ben niet zo van het WhatsAppen” zeggen jongens vaak, maar bellen of SMS’en of zelfs rooksignalen zitten er ook niet in. Kortom, de communicatie is beperkt. Communicatie is belangrijker dan veel mensen denken. Als jij wel houdt van een gezellig gesprek is het irritant als hij alleen met je praat wanneer jullie samen zijn. Bespreek dit met hem en laat hem gaan als hij hier niets aan doet. Wij weten zeker dat er genoeg jongens zijn die maar al te graag een gezellig praatje met je maken!

Bron: stylecaster.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook