Lifestyle

Bewezen: als schooldagen om 10 uur beginnen behaal je betere resultaten

1

Seriously, hoe krijgen ze het verzonnen om schooldagen om half negen te laten beginnen? Zit (of zat) jij keer op keer vroeg in de schoolbanken om Nederlands, geschiedenis of misschien wel scheikunde te volgen? Dan moet dat nu toch echt eens afgelopen zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat scholen beter om 10 uur kunnen beginnen!

Wie geen ochtendmens is hoopt dat deze regel waarschijnlijk snel wordt ingevoerd. Onder scholieren van 15 jaar bleek het ziekteverzuim in twee jaar te halveren als zij om 10 uur mochten beginnen in plaats van het gebruikelijke half negen. Daarnaast blijkt het ook impact te hebben op de gezondheid van de leerlingen.

Professor Paul Kelly vertelt: “Het begint met fysieke ziekte, maar daarna komt de mentale gezondheid in het gedrang. En tot slot is er de academische prestatie." Overgewicht en depressie zouden zelfs gelinkt zijn aan het tijdstip waarop scholen nu beginnen. Studieresultaten zijn het beste rond 11 uur of de middag en bovendien hebben tieners volgens het onderzoek 9 uur slaap nodig. Genoeg reden om de dag een beetje op te schuiven, maar de vraag is of scholen hier gehoor aan willen geven...

Beeld: iStock | Bron: HLN.be

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Ik wist het niet voor beste resultaten moet ik goed slappen Hebben jullie gehoord over Man Pride?

  1. 1