Lifestyle

Het is bewezen: de jongste uit het gezin is het grappigst

jongste-uit-gezing-grappigst

Alle Benjamins opgelet! Dit is jouw kans om aan je grote broers en zussen te bewijzen dat jij de allerleukste bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de jongste uit het gezin het grappigst is!

Verschillen bij broers en zussen

Het is logisch dat je niet precies hetzelfde bent als jouw oudere broer of zus. Dit is niet alleen maar door verschillende persoonlijkheden, maar het heeft ook te maken met de volgorde waarop iedereen geboren is. Sommige trekjes komen nu eenmaal meer voor bij de oudste van het stel, dan bij de jongere broertjes of zusjes. De oudste van het gezin hecht bijvoorbeeld meer waarde aan familie dan de tweede of derde die geboren wordt. Het schijnt zelfs dat de oudste van het gezin meer kans heeft om een succesvolle carrière te krijgen. Maar we gaan het vandaag een keer niet hebben over de voordelen van de oudste zijn, maar juist de voordelen van de jongste zijn! Let maar goed op juniors, deze kan je lekker in het gezicht van je oudere broers en zussen wrijven 😉

De jongste is het grappigst

Uit een Brits onderzoek van YouGov is gebleken dat de volgorde in een gezin zeker wel invloed heeft op je persoonlijkheid. Ze hebben aan 1782 mensen gevraagd om hun familieleden te ‘raten’ op bepaalde karaktereigenschappen. Zo ook de vraag “wie is het grappigst?”. Het opvallende aan het onderzoek is, is dat ze deze vragen aan de kinderen zelf hebben gesteld. Zo bleek dat 46% van de jongsten zelf zeiden dat zij het grappigst waren, tegenover de 36% van de oudste kids. Het is dus niet een super waterdicht onderzoek, maar het is wel leuk om te weten!

De reden is dat de jongste kinderen vaak de minste verantwoordelijk hebben in huis en op die manier meer ‘ademruimte’ hebben. Doordat zij meer ruimte en tijd hebben om zichzelf te ontwikkelen, voelen zij zich beter op hun gemak en komt het dus vaak voor dat zij veel meer grapjes maken dan de rest. Hieronder nog een grafiek uit het onderzoek met andere opvallende karaktereigenschappen.

Beeld: Emily in paris