Health

7 geniale tips zodat jij zónder kater het nieuwe jaar begint

Oud en Nieuw betekent: 2019, vuurwerk, oliebollen, gezelligheid en champagne, veel champagne. Op de avond zelf is het allemaal dolle pret, maar the day after... Pff... Laten we het daar nog maar niet over hebben. In de vroege ochtend zoek jij een keer je bed op en als je ergens in de middag je ogen weer opent, weet je al meteen hoe laat het is... De kater is heftiger dan ooit en je wil niets liever dan er zo snel mogelijk vanaf. Girlscene weet precies hoe jij dit moet aanpakken. 

Je wil natuurlijk 2019 zo goed mogelijk inluiden. Dat betekent niet met een fikse kater. Girlscene verleent speciaal voor jou eerste hulp bij een kater. We willen alcoholgebruik niet aanmoedigen, maar we weten dat de kans aanwezig is dat er mensen zijn die tijdens Oud en Nieuw iets te diep in het glaasje kijken. 

1. Anti-katerpil
Laten we maar meteen met misschien wel de beste oplossing beginnen. Onlangs is er een nieuwe pil op de markt verkrijgbaar en geloof het of niet, maar dit is een pil tegen een kater. Vader en zoon hebben vier jaar lang geëxperimenteerd hoe ze de allerbeste anit-katerpil konden maken en het resultaat is grandioos. Groene thee is een middel dat help tegen een kater, dus dat is een hoofdingrediënt van de pil. De regel is één pilletje voor één biertje. Het is dus vooral bedoeld voor als je nét even teveel hebt gedronken. Bestel hier deze pil, zodat je hem op tijd in huis hebt. 

2. Drink water
Drink niet alleen water als je thuiskomt van je nieuwjaarsfeestje, maar drink ook water tussen de champagne door. Alcohol heeft een uitdrogende werking op je lichaam, dus je moet ervoor zorgen dat je gehydrateerd blijft. Dit veroorzaakt ook die stekende hoofdpijn, want het vocht wordt ontrokken uit je hersenen. Water, water en nog eens water is het enige wat wij hierop kunnen zeggen. 

3. Slaap genoeg
Genoeg slapen is misschien een beetje lastig, omdat je veel te laat/vroeg in je bed ligt. Als je de katerschade zoveel mogelijk wil beperken, is het wel belangrijk om je roes goed uit te slapen. Alcohol verstoort namelijk je slaap, dus daarom rust je nog niet goed uit. Na een stapavondje ben je de volgende dag vaak moe en lamlendig ook al heb je meer dan genoeg geslapen. Dat hebben we allemaal te danken aan die lekkere alcoholische versnaperingen.

katertips nye4. Oppepper
Hoe kun je 2019 beter beginnen door meteen een rondje te hardlopen? Door te sporten gaat alcohol niet sneller je lichaam uit, maar het geeft je wel een oppepper. Als brak in de sportschool staan je iets te ver gaat, kun je ook gewoon een koude douche nemen. Misschien iets realistischer op 1 januari. 

5. Vette hap
Na al die oliebollen van gisteravond kan daar de volgende dag ook nog wel een lekkere vette hap bij. In de ochtend moet nog een deel van de alcohol in je bloed afgebroken worden. Dit proces gaat niet snel, maar door het eten van vet eten, kun je dit versnellen. De alcohol wordt dan sneller afgebroken. 

6. Cola
Je lever heeft veel suikers nodig om de alcohol af te breken. Als je aan suiker denkt, denk je aan cola, dus het eerste wat jij doet als je wakker wordt, is naar de koelkast rennen voor een fles ijskoude cola. Daarnaast bevat cola cafeïne en dat zorgt ervoor dat je helder gaat denken. 

7. Blij met een ei
Ontbijten is sowieso goed als je een kater hebt, maar als je echt misselijk bent en hoofdpijn hebt, kun je het beste een ei eten. We hebben al eerder verteld dat het goed is om water te drinken, omdat je eigenlijk uitdroogt als je alcohol drinkt. Eieren bevatten cysteïne en dat zorgt voor de aanmaak van een nieuwe vochtbalans. Kijk, daar hebben we nog wat aan.

Beeld: iStock | Bron: inslaap.nl, womenshealthmag.nl, rtlnieuws.nl, studentenpolis.nl, mens-en-gezondheid.info

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved