Lifestyle

11 dingen die elke vakkenvuller meemaakt in de supermarkt

1

Drie keer in de week ben jij te vinden in de plaatselijke supermarkt om de schappen weer even goed aan te vullen. Termen als Colli, fifo en spiegelen klinken jou bekend in de oren. Je weet als geen ander hoe je om moet gaan met zeurende mensen en je kent de indeling van de supermarkt op je duimpje. Zo zijn er nog een heleboel andere dingen die jij zeker herkent als gepassioneerd vakkenvuller. 

1. Irritante mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is
Irritatie nummer één van de vakkenvuller: klanten die niet uit hun doppen kunnen kijken en vragen waar de melk staat. Mensen, wat moet dat worden? Kijk, als je iets als chiazaad zoekt, oké. Maar een pak melk dat je waarschijnlijk elke week in je boodschappenkar stopt, dat is niet acceptabel.

2. Spierballen kweken
De Hulk is er niks bij. Door de hele avond met zware dozen te sjouwen, worden jouw spierballen met de dag groter. Elke week kun jij een doos meer de rij in slepen en dat geeft je een geweldig gevoel. Toch is het elke keer weer even slikken als je het frisdrank of bier moet doen, want dat is toch net even andere koek. 

3. Zaterdagmiddag vullen is de hel
Op zaterdagmiddag ben je meer bezig met klanten helpen dan de gaten in de schappen te vullen. Je wordt helemaal gek, want je kunt je kont niet keren in de winkel en het schiet gewoon niet op. Je raakt in paniek, want zo ga je je opdracht nooit afkrijgen. Ellende, ellende, ellende. 

4. Fifo kan de pot op
"First in, first out." In het begin van je carrière deed je dit nog perfect, maar al snel kreeg je er de balen van en kon de vulploegleider fluiten naar zijn fifo gevulde schappen. Weet je hoeveel tijd dat kost? Vroeg of laat kwam hij erachter en kreeg je even flink op je kop. 

5. Na het spiegelen was je trots
Aan het einde van de rit moet er gespiegeld worden. Alles moet naar voren gehaald worden en dat is veel werk. In plaats van de hele rij, haal jij schuif jij maar drie producten naar voren. Ziet niemand, toch? 

vakkenvullen6. Je armen gaan naar de gallemiezen
Vooral van je polsen blijft niets meer over. Dit herkent elke vakkenvuller. Door al die kartonnen dozen die je moet openmaken en tillen, verlaat je de supermarkt met allemaal krassen en wondjes op je polsen. Als buitenstaander denk je nu waarschijnlijk dat de mens zich aanstelt, maar de vakkenvullen uit hart en nieren weten precies waar wij het over hebben. 

7. Klanten dumpen producten om de meest random plekken
Je staat bij de wijn en dan ligt tussen die flessen ineens een pak oploskoffie. Hoe dan? Sommige mensen weten ook echt niet wat ze willen. Denk eerst na voordat je iets pak óf leg het gewoon op de juiste plek terug. 

8. Nagellak is geen beginnen aan
Als vakkenvuller weet je dat je nagels en vooral je nagellak eraan gaan. Je moet alles uit je mars halen om zo'n doos open te maken en daar moet je de schoonheid van je vingers voor inleveren. 

9. Vakkenvullers geheimtaal
Colli, fifo, spiegelen en DKW. Jij weet precies wat hiermee bedoeld wordt. Als jij over je werk praat tegen vriendinnen, hebben zij geen idee waar jij het over hebt. Tja, dat is het vak hé. 

10. Aftellen
Vanaf het eerste product dat jij in het schap legt, kijk je al uit naar het moment dat je weer mag uitklokken. Uiteindelijk gaat het dan toch wel snel, omdat het stiekem best gezellig is met je collega's. 

11. Trots op het resultaat
Trots als een pauw loop jij door de supermarkt als jouw rij gevuld én gespiegeld is. De andere vakkenvullers zijn nog druk bezig om hun tijd te halen en jij bent gewoon al klaar. Fingers crossed dat je niemand meer mee hoeft te helpen en anders is het gedaan met de pret. Yes, jouw dienst zit er weer op. Eindelijk naar huis. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden Domino

    Ik vind dat Romee echt een leuke schrijfstijl heeft!

  1. 1