Zo zie jij er na een avond stappen weer fris en fruitig uit

Beauty door Romee

Het is vrijdagavond en het weekend moet natuurlijk ingeluid worden. Je duikt met je vriendinnen de kroeg in en hebt de tijd van je leven, totdat je beseft dat je de volgende dag gewoon weer moet werken. Nou ja, we kunnen beter zeggen dat je over een paar uur al moet werken. Dat komt hard aan, want als je de hele dag achter de kassa zit, wil je er toch wakker uitzien. Don't worry, wij hebben de gouden tips voor jou hoe je na een wilde stapavond er de volgende dag toch fris en fruitig uitziet. 

1. Make-up verwijderen
Huh, make-up verwijderen? Ja, je leest het goed. Als wij een wilde gok mogen doen, heb jij het vannacht niet meer op kunnen brengen om je make-up netjes van je gezicht te halen, dus het wordt hoog tijd dat je dat nog even doet. Je huid gaat er frisser uitzien en als je weer lekker naturel bent, kun je eventueel nog een beetje make-up aanbrengen. 

2. Highlighter
Highlighter is altijd je redder in nood, maar als het erop aankomt om er wakker uit te zien, is dit een echte musthave. Bepaalde plekken in je gezicht lichten op en je blik wordt meteen een stuk frisser. Breng wat aan op je jukbeenderen, neusbrug en het plekje boven je bovenlip. Zo simpel kan het zijn. Zoek je nog een goede highlighter? lees dan dit artikel

3. Concealer onder je ogen
Waarschijnlijk weet je wel dat concealer je wallen laat verdwijnen, maar als je maar een paar uur geslapen hebt, is dat niet het eerste waaraan je denkt. Het kost een paar tellen en het resultaat is verbluffend. Leg desnoods je concealer al klaar, zodat je deze niet hoeft te zoeken in je beautycase

4. Wimperkrullen
We snappen dat je geen zin en tijd hebt om je mascara voor de dag te halen, maar er is een perfect alternatief. Een wimperkruller doet namelijk ook wonderen. Zet je wimpers in de krul en je ziet meteen dat je er een stuk sprekender uitziet. Als je toch nog een beetje tijd hebt, kun je altijd een laagje mascara aanbrengen, want dat maakt echt een wereld van verschil.

frisse look5. Draag oorbellen
Dit werkt als een soort afleidingsmanoeuvre. Het klinkt spannender dan het is, want je hoeft alleen maar een leuke oorbel in je oor te doen. De aandacht gaat naar die leuke hangers in je oren en niemand die naar jouw slaperige ogen kijkt. Probleem opgelost. Je kunt dit ook doen door lippenstift op te doen. Zo gaat de aandacht naar je lippen, maar we kunnen ons voorstellen dat je daar zo vroeg in de ochtend niet echt op zit te wachten. 

6. Drink water
Water zorgt voor hydratatie en het is niet alleen tegen de dorst, maar ook goed voor je huid. Door het drinken van water, krijg je een soort van opfrisbeurt en dat moet je hebben op dagen als deze. 

7. Oogcrème in de koelkast
In plaats van wijn die je in de koelkast legt, is het een goed idee om oogcrème erin te leggen. Als jij de volgende ochtend met veel te dikke ogen wakker wordt, is het kwestie van smeren. Doordat het koel is gaat de zwelling weg onder je ogen en geeft het ook nog eens een verfrissend effect. 

8. Bronzer
Dikke kans dat jouw gezicht lijkbleek is en dan ga je er niet frisser uitzien helaas. Wat dacht je van een lekker zomers tintje op je gezicht? Breng wat bronzer aan, zodat je subtiel een kleurtje op je gezicht tovert. In dit artikel lees je welke bronzer het beste bij jou past. 

9. Slapen
We snappen dat dit een lastige is, maar hoe meer je slaapt, hoe frisser je eruitziet. Je hoeft echt niet thuis te blijven, maar je kunt ook nog voordat het licht wordt naar huis gaan en een paar uurtjes meer slaap pakken. 

10. Droogshampoo
Waarschijnlijk zijn frisse haren ver te zoeken vandaag en is je haar ook nog eens vet. Douchen kost te veel tijd, want dan kun je nog een kwartier langer blijven liggen. Gelukkig is droogshampoo uitgevonden en dat geeft je haar precies wat het nodig heeft. Jij kunt er weer even tegenaan. 

11. Mindset
Als je de hele tijd medelijden met jezelf hebt, omdat je zo weinig hebt geslapen zul je je ook suf voelen. Je hebt er zelf voor gekozen om nog de hort op te gaan, dus dan is het je eigen schuld. Als je even je mindset verandert en jezelf oppept, dan merk je dat het een stuk minder zwaar is. Je weet wat ze zeggen: 's avonds een vent, 's morgens een vent. Maar dan de vrouwelijke versie natuurlijk. 

Beeld: iStock | womenshealthmag.nl, esthetichealth.nl, glamour.nl