4 tips om de beste bronzer voor jou te vinden

Beauty door Renee

Of het nu zomer of hartje winter is: bronzer is zo'n product dat je all year round kan én wil gebruiken. Maar net als foundation is het wel een flinke zoektocht naar de perfecte bronzer, want uiteindelijk wil je er waarschijnlijk wel zo natuurlijk mogelijk uitzien. En dat is niet altijd even makkelijk! Daarom geeft Girlscene in dit artikel de nodige tips.

Veel meiden beamen het volgende vast wel: als je eenmaal begint met bronzer gebruiken kun je daarna niet meer zonder! Het geeft je huid net wat extra kleur én dimensie - hallo contouring -, waardoor het al snel een onmisbaar product in je make-up tasje is. Bovendien kun je het op verschillende manieren gebruiken en komt het dus altijd wel van pas. Maar hoe vind je nu eigenlijk de perfecte bronzer voor jezelf? Er is veel informatie te vinden over het vinden van de juiste foundation, maar over bronzer niet echt. Tot nu!

1. Zoek een bronzer die één tot twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur
Als je voor een Kim Kardashian look gaat zou je prima een bronzer kunnen gebruiken die veel donkerder is dan je eigen huidskleur, maar voor overdag is het mooier om maximaal één tot twee tinten donkerder te gaan om het natuurlijk te houden. Op die manier zorg je ervoor dat je er nooit overdone uitziet. Helemaal nu de koude (winter)maanden eraan komen is het belangrijk om eerst goed naar je eigen huidskleur te kijken voordat je een willekeurige bronzer uit de schappen pakt.


2. Ga voor een neutrale tot warme ondertoon

Bronzers hebben net als foundations een bepaalde ondertoon. Bij een foundation is dit in de meeste gevallen koel of warm en in zekere zin geldt dat ook voor bronzers. Zo heb je kleuren die richting het grijs-bruin neigen, maar ook rood, geelgoud of juist perzik. Zo'n grijze ondertoon is perfect voor contouring, maar als je een bronzer gebruikt om je gezicht kleur te geven is zo'n warmere ondertoon geschikter. Grijs oogt namelijk al snel modderig in tegenstelling tot een perziktint bronzer.

3. Kies een semi-matte bronzer uit
Zoals bijna ieder make-up product komen ook bronzers in verschillende finishes op de markt. Stuk voor stuk kan het heel mooi zijn, maar welke finish past nu het beste bij jou? We raden je aan om altijd voor een semi-matte finish te gaan. Tenminste, als je bronzer op verschillende manieren wil gebruiken. Dan is het geschikt voor contouring, maar ook om je gezicht meer kleur te geven of je arcadeboog te voorzien van wat kleur. Houd je juist van een zomerse gloed? Dan is een glanzende bronzer een aanrader, hoewel dat er in de winter soms wat minder mooi uitziet.

4. Kijk naar het pigment
Wat betreft bronzers maakt het in principe niet ontzettend uit als de kleur niet mega gepigmenteerd is. Tenminste, als je huid aan de lichte kant is. Laten we het zo zeggen: hoe lichter je huidskleur, hoe beter je wegkomt met een minder gepigmenteerde bronzer. Als je een medium tot donkere huidskleur hebt wil je uiteraard wel zien dat de bronzer daadwerkelijk wat voor je huid doet. Swatch de bronzer daarom altijd even indien mogelijk om te bekijken hoe het pigment is en om te voelen hoe de structuur is.

Lees ook: