Travel

5 activiteiten waardoor je spontaan zin krijgt in de winter

Of we het nou willen of niet, de winter komt er weer aan. Gelukkig zijn er ook heel veel positieve aan de koudste maanden van het jaar. De feestdagen staan voor de deur, de kerstboom mag weer in huis en de straten hangen vol lichtjes. Wij hebben daarom voor jou  verschillende winterse activiteiten voor je op een rij gezet, want hé stiekem is de winter best gezellig.

1. Bezoek de Winter Parade in Amsterdam
In Londen vind je rond de feestdagen Winter Wonderland in New York vind je al jaren Bryant Park Winter Village en in Duitsland struikel je bijna over de beroemde kerstmarkten. Goed nieuws, want je hoeft vanaf dit jaar de grens niet meer over. Amsterdam krijgt namelijk een eigen winterfestival! Vanaf 21 december opent De Amsterdamse Winterparade haar deuren. Van een warme winter wellness tot een circustheater en schaatsbaan tot après-skitent, dit is een absolute go voor iedereen om deze winter te bezoeken als je in Amsterdam bent. De Winter Parade vindt plaats van 21 december 2017 tot en met 1 januari 2018 vindt op het terrein van RAI en dagtickets kosten €7,50.

winter parade amsterdam

2. Ga een dagje schaatsen
Trommel je vriendinnen op (of sleep je vriendje mee) en zorg voor een hilarische dag op één van de vele schaatsbanen in Nederland.  Wist je dat De Amsterdamse Winterparade ruim 700m2 schaatsplezier biedt met parcours en slides? Als je je eigen schaatsen meeneemt is het ook nog eens helemaal gratis. In dit artikel vind je een handig overzicht met nog andere schaatsbanen in Nederland. Vergeet je niet warm aan te kleden en geniet aan het einde van de dag van een heerlijke beker warme chocolademelk.

3. Maak je eigen cinnamon rolls
Regent het? Blijf lekker binnen en bak cinnamon rolls! Meng twee theelepels kaneel met 50 gram zachte boter heen en smeer dit over één blikje croissantdeeg. Sprenkel hier vervolgens ongeveer 60 gram lichtbruine suiker overheen en rol het deeg weer op. Snijd de rol in plakjes en schuif ze voor tien minuten in de oven op 200 graden. Maak intussen een lekker (pumpkin) chai latte voor jezelf en geniet van je cinnamon rolls!

4. Boek een dagje sneeuw
Schaatsen? Ga voor next level en waar jezelf voor een dagje in de sneeuw. Als je nu geen kerstgevoel krijgt weten wij het ook niet meer. Haal je skipak dus maar uit de kast en reis af naar Zoetermeer of Landgraaf voor een dagje wintersport en sluit af zoals het hoort, in de après-skibar natuurlijk.

zelf popcorn maken

5. Maak (échte) popcorn (en houd een filmmarathon)
Wanneer heb je voor het laatst een aflevering Gossip Girl gekeken? Te lang? Hoog tijd voor een marathon om de avonturen van Blair en Serena, Chuck en Nate nog eens te kijken, want dit verveelt echt nooit. Geen marathon zonder snacks! Maak daarom eerst je eigen popcorn door olie in de pan te verhitten en hier pofmais in te leggen. Even wachten en de popcorn 'popt' je om de oren.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved