Lifestyle

7 tips om wat leuks van deze regenachtige dag te maken

De herfst staat weer voor de deur. Regenachtige, grijze dagen en veel donkerte kan er al snel voor zorgen dat je net even wat minder plezier voelt en minder snel leuke dingen doet. Maar het weer hoeft dat helemaal niet te bepalen! Er zijn genoeg dingen die je lekker thuis kan doen, met je vriendinnen, voor een supergezellige dag of avond. Bekijk hier top tips om de herfst mee door te komen!

1. Online shoppen
Voor shoppen hoef je tegenwoordig helemaal de deur niet meer uit, lang leve online shoppen! Je hoeft natuurlijk niet altijd wat te kopen, maar gooi gewoon eens lekker je winkelmandje vol en doe alsof ;-).

2. DIY’en
DIY is hot. En denk nou niet dat het een beetje simpel knutselen is, je kan zelf de mooiste dingen creëren op een makkelijke, goedkope en leuke manier. Heb je kleine lapjes stof of oude kleren? Maak dan je eigen deken om de winter mee door te komen, of ga op zoek naar dingen waarop je je kamer helemaal eigen kan maken, zoals een creatieve fotomuur. Je kan ontelbare inspiraties opdoen op Pinterest.

3. Bordspelletjes
Het lijkt misschien soms een beetje oubollig, maar niets is gezelliger dan op een regenachtige middag lekker bordspelletjes te spelen met je vriendinnen. Er is meer dan genoeg aanbod en je hoeft het echt niet op ganzenbord te houden!

regen winter vriendinnen

4. Lekkere dingen bakken
Bakken is altijd leuk en gezellig op een grijze dag! Het leukste is dat je hierna alles lekker mag opeten! Het internet staat vol met geweldige food bloggers die hun beste recepten met de wereld delen, inclusief handige tips en tricks. Wat dacht je van deze Oreo Tony's Chocolonely cheesecake? 

5. Beauty evening en pyjama party
Lekker een avondje met je vriendinnen een beauty avondje houden. Gezichtsmaskers, muziekje, groenten en fruit hapjes en misschien een smoothie of een lekkere pot thee, haarmaskers, nagelsetje, trek alles uit de kast en maak van een regenachtige avond een topavond. Het internet staat ook boordevol met originele ideeën voor kapsels. Probeer er eens een paar bij elkaar uit en bedenk misschien wel een geheel nieuwe look. Om de avond nog beter te maken, sluit af met een pyjama party! #sleepovertime

6. High tea of chocoladefondue at home
Niets lekkerder dan jezelf en je vriendinnen verwennen op een regenachtige dag! Thee en koekjes? Hapjes en drankjes? Check! Tafel gedekt? Check! Dit is de perfectes setting om de hele middag lekker te kletsen met vriendinnen.

7. Collage tijd!
Verzamel bergen oude tijdschriften, nodig je vriendinnen uit en maak een collage. Je kunt allerlei verschillende thema’s kiezen. Denk aan een moodboard of een vision board voor de toekomst. Of je ontwerpt je hele droomhuis met wat plak en knip werk! Misschien hebben jij en je vriendinnen wel originele plannen om later samen waar te maken? Zet alle ideeën op een leuke en creatieve manier op een rijtje met een collage.

Dit artikel is geschreven door Lisa Kok. Op de website amsterdamdiary.nl deelt ze samen met Emma al het beste dat er te doen is in Amsterdam.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook