Lifestyle

De 6 gezelligste kerstmarkten van Nederland

Nog even aftellen en dan staat de kerstboom alweer in de huiskamer. Je hebt je kerstjurkje al in de kast hangen en het recept met kalkoen hangt al op het keukenkastje. Het enige wat jij nog moet doen is uitzoeken welke kerstmarkten je met je moeder gaat afstruinen. Je denkt misschien dat de mooiste kerstfeestjes in het buitenland te vinden zijn, maar dan heb je het mis. In Nederland zijn ook genoeg leuke kerstmarkten.

Als je aan kerstmarkten denkt, is Duitsland waarschijnlijk het eerste land dat in je opkomt. Dat is nergens voor nodig, want je kunt gewoon in ons eigen kikkerlandje blijven. Lees hieronder waar het feestje is deze kerstdagen.

Kerstmarkt Nederland 

1. Winterfair - Zoetermeer

Deze kerstmarkt is een winterfoodtruckfestival. Dus als het kerstdiner nog niet genoeg was, stil je je honger hier maar. Ruim zestig kerstchalets staan verdeeld over het terrein en overal is eten te vinden. Dit jaar wordt er nog grootser uitgepakt, want er komt namelijk een reuzenrad bij. Bezoek deze gezellige markt van 8 december 2017 tot 7 januari 2018.
Adres: Markt, Zoetermeer

 

Een bericht gedeeld door Jody (@jody_vdhoven) op

2. Dickens by night - Drunen

Met kerst gaan de remmen los in Drunen, want daar wordt voor de derde keer een sfeervolle kerstmarkt gehouden in het oude Raadhuis. Ruim 65 kramen vol met kerstspulletjes maken jouw kerst compleet. Ruik jij de Gluhwein, marsmallows en rook van het haardvuur al? Bezoek deze markt 16 en 17 december 2017. 
Adres: Raadhuisplein 10, Drunen

 

3. Amsterdam Light Festival

Misschien is het niet een standaard markt zoals je gewend bent, maar dat moet de pret niet drukken. Met kerst is het alles behalve donker in onze Hoofdstad. Amsterdam Light Festival laat Amsterdam shinen als nooit tevoren. Het idee achter dit festival is dat er meer positiviteit is tijdens de donkere dagen. Je geniet van al het moois zowel in de straten als op het water. Het is ook mogelijk om een rondvaart te doen door de Amsterdamse grachten. Daar krijgt je sowieso geen spijt van. Amsterdam Light Festival vindt plaats van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018. 
Adres: Pier 5, Damrak, Amsterdam
 

4. Kerstmarkt Maastricht

Als het ergens gezellig is tijdens de kerstdagen dan is het wel in Maastricht. Het wordt niet voor niets magisch Maastricht genoemd. Er is een reuzenrad, de huizen worden versierd en er zijn verschillende activiteiten. Reden genoeg om dit jaar eens het Vrijthof in Maastricht te bezoeken. Het vindt plaats van 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018. 
Adres: Vrijthof, Maastricht

5. Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg is dé kerststad van Nederland en van 17 november 2017 tot en met 7 januari 2018 bruist het hier van de gezelligheid. Door heel valkenburg zijn plekjes te bezoeken en er worden verschillende concerten gegeven. Grotten worden omgetoverd tot gezellige lichtjesgrotten, dus dat is prachtig om te zien. De precieze locaties vind je op de website
Adres: Valkenburg

6. Kerstmarkt Haarlem

In Haarlem vind je een van de grootste kerstmarkten van Nederland. De stad wordt omgetoverd tot één groot kerstfeest. Geniet van de leukste tradiotionele kerstactiviteiten en je hebt de tijd van je leven. Zo wordt er een bierfestival georganiseerd en dat mag je natuurlijk niet missen. Doe eens gek en bezoek Haarlem 9 en 10 december. 
Adres: Grote Markt, Haarlem

Bron: kerstmarkten.net, amsterdamlightfestival.com, stayokay.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved