Beauty

Zó verdwijnt jouw onderkin als sneeuw voor de zon

De onderkin: iedereen vindt het verschrikkelijk. Als we net op het verkeerde moment onze Snapchat openen, worden we geconfronteerd met die verschrikkelijke kwab die onderaan onze kin hangt. Gelukkig weet Girlscene raad en vertellen wij jullie in een notendop hoe jij van die onderkin afkomt. 

Een onderkin is niet bepaald charmant, maar helaas kunnen we er niet altijd iets aan doen. Waar komt het eigenlijk vandaan? Een onderkin heeft verschillende oorzaken. Ouder worden speelt een rol, doordat je huid slapper wordt. Erfelijkheid en overgewicht kunnen er ook mee te maken hebben. Als je veel afvalt, is de kans ook groot dat de huid onder je kin slapper wordt. 

We willen hier natuurlijk snel vanaf. Wat moeten we doen om de huid onder onze kin en hals zo strak mogelijk te maken? Dit zijn de tips om die hangende kin zo veel mogelijk te beperken. 

1. Kus het plafond

Bij deze oefening beweeg je je hoofd naar achteren waarbij je je kin naar het plafond laat wijzen. Nu maak met je mond overdreven kusbewegingen. Houd die kusbeweging een paar seconden vast. Herhaal dit tien tot twintig keer. Je voelt dit erg goed onder de kin en bij je kaaklijn.

2. Doe de leeuw

De Leeuw is een yoga oefening. Je voert hem als volgt uit. Ga op je knieën zitten en leg je handpalmen op je knieën. Doe je ogen en je mond zo ver mogelijk open en kijk naar boven. Steek daarbij ook je tong zo ver mogelijk uit, terwijl je met je tong je kin probeert te raken. Houd deze pose vijf tot tien seconden vol terwijl je 'Aaaaaaaah' zegt als een echte leeuwin. Ontspan en herhaal. Doe deze oefening zo vaak als je wil. 

3. De klinkeroefening

Deze oefening is ook vrij simpel, maar zeer effectief. Spreek de vijf klinkers hardop uit met je mond open. Herhaal dit tien keer. "Aaaaa, oooo, uuuu, iiiiii, eeee", en dat tien keer. Misschien handig om dit in een geluidsdichte ruimte te doen. 

4. Let op je houding

Het begint al bij je houding. Zorg ervoor dat je hoofd tijdens het lopen in een neutrale positie staat, dus niet naar voren, naar achteren, omlaag of omhoog. Als je achter een computer zit, is een correcte houding erg belangrijk. Houd een rechte nek en je ogen gericht op je scherm. 

5. Drink groene thee

Groene thee is het perfecte middel om vetverbranding te stimuleren. Het stimuleert dus ook de verbranding van dat vervelende vetkwabje. Groene thee bevat krachtige antioxidanten die je stofwisseling versnellen, waardoor je meer calorieën verbrandt. Drink daarom thee in plaats van dranken die cafeïne bevatten. Er bestaan verschillende smaken groenen thee, dus er zit vast iets tussen wat jij lekker vindt. 

6. Leef gezond

Een oorzaak van een onderkin is overgewicht, dus als je een paar kilo's kwijtraakt, helpt dit al. Eet gezond en zorg er vooral voor dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt. Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig sport en natuurlijk al die gouden oefeningen uitvoert. 

Hieronder vind je nog een aantal handige tutorials die zeker helpen om van je onderkin af te komen. 

Beeld: iStock | Bron: styletoday.nl, gezond10.nl, plusrubriek.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook