Lifestyle

Wetenschappelijk bewezen: 5 gouden regels voor dé perfecte Tinderfoto

Iedereen die Tinder op zijn telefoon heeft geïnstalleerd kent de eeuwige struggle… welke foto’s kies je? Dat is nu eenvoudiger dan ooit, want wetenschappers hebben vijf gouden regels ontdekt waarmee je áltijd succes hebt op Tinder. Zeker weten dat jouw crush de juiste kant op swipet! 

De perfecte profielfoto kiezen kan net zo moeilijk zijn als een wiskundeproefwerk. “Slechts een enkeling slaagt als we naar de vijf gouden regels kijken, die we hebben opgesteld op basis van de onderzoeksresultaten. Bijna elke foto kan beter,” zegt neurowetenschapper Tom van Bommel. Hij ontdekte met andere wetenschappers wat een profielfoto succesvol maakt op Tinder. “Hoe simpeler de foto, hoe aantrekkelijker de persoon wordt gevonden. We zagen heel concrete dingen,” aldus Tom.

5 gouden regels

Alleen op de foto
Een vriendinnenfoto op een festival lijkt leuk om te laten zien dat je van feestjes en gezelligheid houdt, maar dit werkt verwarrend. Het brein moet in een seconde weten om wie het gaat. Laat dus geen andere mensen zien op je eerste foto. 

Verhoog het contrast
Met een simpele aanpassing kom je een heel eind. Wetenschappers hebben ontdekt dat een foto met een hoog contrast het beter doet dan een lichte foto zonder contrast. Verhoog dus het contrast op je foto. 

Ga voor een rustige achtergrond
Heel leuk dat je voor een drukke muur of op de Amsterdamse grachten staat, maar jij komt veel beter uit als je voor een rustige achtergrond zorgt. De focus hoort tenslotte op jou te liggen ;-). 

1/3 deel van je lichaam 
Een selfie of toch een totaalplaatje? Wetenschappers zijn erachter gekomen dat een middenweg het beste werkt. Foto’s waarop jij 1/3 deel van je lichaam laat zien, hebben het meeste succes. 

Duidelijk in beeld 
Je gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn. Een zonnebril dragen is dan ook uit den boze, net als een foto waarop je een ijsje eet en je gezicht voor een deel geblokkeerd is. 

Beeld: iStock | Bron: ad.nl

Must reads 👀