Food

5 gemakkelijke lunchrecepten die jij nu wil maken

Hm, een heerlijk broodje zalm, een goddelijke salade die er té goed uitziet… YES, please. Lunchen is een heerlijke break van de dag en ook erg belangrijk. Met een goede lunch kun je er weer lekker tegen aan de rest van de dag. Als je dat standaard broodje pindakaas even zat bent, lees dan snel verder wat voor andere makkelijke lunches jij kan maken.

Stokbrood gevuld met ei en spinazie

Ingrediënten:

  • 1 afbakstokbrood
  • handje verse spinazie
  • 1 tomaat
  • handje ongebakken spekjes
  • handje geraspte kaas
  • 3-4 eieren

Wat moet je doen:

1. Snijd de bovenkant van het stukbrood af. Zorg ervoor dat je de onderkant niet raakt en de zijkanten niet te dun worden. 

2. Bedek de onderkant van het uitgesneden stokbrood met de blaadjes spinazie. Snijd de tomaat klein en haal de zaadlijsten eruit. Verdeel dit nu met de spekjes en geraspte kaas tussen het stokbrood.

3. Breek de eieren en bedek hiermee de bovenkant van het stokbrood. 

4. Het brood moet nu gebakken worden. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Het brood moet 10 minuten in de oven op 200 graden. Dek daarna het brood af met aluminiumfolie en leg het nog 15-20 minuten in de oven. Het ei gaart op deze manier verder en je hebt geen verbrand stokbrood.

Griekse salade

Ingrediënten:

  • kleine krop ijsbergsla
  • kleine komkommer
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram feta
  • handje zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • olijfolie of andere dressing naar keuze

Wat moet je doen:

1. Snijd de sla fijn, de komkommer in stukjes, de ui in ringen, de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de paprika in reepjes.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom of bakje. Voeg hier de olijven nog aan toe. Mix dan alles goed door elkaar. 

3. Voeg nu de dressing toe. Doe dit alleen als je dat wilt. Je kunt een salade ook prima zonder dressing eten.

Carpaccio wraps

Ingredienten:

  • 2 middelgrote wraps
  • groene pesto
  • ongeveer 100 gram carpaccio (ossenhaas), ongeveer vijf plakjes
  • pijnboompitten
  • snippers Parmezaanse kaas
  • rucola

Wat moet je doen:

1. Smeer een laagje pesto op de wrap.

2. Pak de carpaccio en bedek deze over de wrap.

3. Strooi de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola over de wrap.

4. Rol de wrap op en verpak deze in aluminiumfolie. En tadaaa! 

Bacon-ei muffins

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bacon
  • 3 eieren
  • scheutje room (zo’n 3-4 eetlepels)
  • 1 bosui
  • 8 cherrytomaten
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Wat moet je doen:

1. Vet de cupcake vorm in en bekleed deze met een plakje bacon.

2. Snijd de tomaat en bosui fijn en verdeel deze over de vormpjes. Voeg hier de kaas aan toe. 

3. Klop in een kom de eieren los met de room en kruiden. Verdeel dat mengsel over de vormpjes en strooi er dan nog wat kaas over.

4. Bak de bacon-ei muffins 15 minuten op 180 graden totdat het ei gaar is. Om te controleren of het ei gaar is doe je er een prikkeri n. Als het ei helemaal gestold is, is het klaar. 

Broodje avocado, zalm en hüttenkäse

Ingrediënten:

  • broodje (meergranen, Italiaanse bol)
  • zalm
  • avocado
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • citroensap
  • zout en peper
  • bieslook
  • rode ui
  • rucola

1. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Voeg hierbij twee eetlepels hüttenkäse toe en roer dat door elkaar. Voor een wat frissere smaak voeg je een paar druppels citroensap toe. Om het mengsel af te maken strooi je nog wat peper, zout en bieslook over het mengsel.

2. Bedek je broodje met het mengsel en leg hier twee plakjes zalm op.

3. Boven op de zalm voeg je rucola sla en rode uit toe. Het broodje krijgt hierdoor net wat meer smaak.

food

Beeld: iStock I Bron: Laurasbakery.nl, uitpaulineskeuken.nl

Must reads 👀