Lifestyle

Fun fact: Dit is waarom je soms denkt dat je telefoon trilt

Je telefoon trilt en als automatische reactie haal je 'm uit je jas of broekzak om te kijken van wie je een bericht hebt ontvangen. Stiekem hoop je natuurlijk op een bericht van je crush. Maar huh?! Je hebt helemaal niks binnengekregen. Je zweert toch dat je je telefoon voelde trillen. Gelukkig, er is nu eindelijk een verklaring voor dit gekke fenomeen!

Gelukkig ben je niet de enige, bijna iedereen heeft hier wel eens last van. Er is zelfs een heuse naam voor, namelijk het Phantom Vibration Syndrome. Je hebt het gevoel dat je telefoon trilt, terwijl dit helemaal niet gebeurt. Volgens Dr Robert Rosenberger van het Georgia Institute of Technology is dit namelijk een gevoel van hallucinatie en wordt veroorzaak door angstgevoelens. Say what? Hij gelooft dat het een soort lichamelijke gewoonte is geworden.

Maar hoe ontstaat dit gevoel nou? 

Er zijn verschillende verklaringen voor. Een theorie is dat je hersenen veranderen door technologie. Een andere reden is dat we onbewust 'angstig' worden door de grote hoeveelheid aan technologieën en inkomende berichten (denk aan e-mail, WhatsApp, Instagram etc.). Hierdoor ontstaat sneller het gevoel van de trilling die je telefoon maakt tijdens het ontvangen van een bericht of inkomende oproep.

Beeld: iStock | Bron: Mensengezondheid.infonu, Independent.co.uk

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved