Lifestyle

8 tips om van je tuinfeest een succes te maken

De datum is gepland, de uitnodigingen verstuurd, maar hoe zorg je er nu voor dat jouw tuinfeest een groot succes wordt? Een feestje buiten is super leuk én handig (geen rommel in huis). Toch is het organiseren van een tuinfeest nét even anders dan een gewoon feest. Girlscene zet alle essentials voor een knallend tuinfeest op een rijtje. 

1. Muziek
Het is belangrijk om een sfeer neer te zetten tijdens jouw tuinfeest. Op Spotify kan je heel eenvoudig afspeellijsten samenstellen, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een lijst die al gemaakt is. Kies bijvoorbeeld voor ‘Summer 17’ of ‘Girls Night’. Tip: ook Girlscene is te vinden op Spotify!

2. Licht
Een tuinfeest kan al snel erg laat worden tijdens de zomermaanden. Zorg daarom dat je voldoende licht hebt voor wanneer het donkerder wordt. Dit kan ook gelijk dienen als aankleding. Denk aan: kaarsen, lampionnen of fakkels. Ook kun je met glow sticks jouw tuinfeest gezellig maken. Alles wat je nodig hebt zijn glow sticks, glazen potjes en tule. Stop in ieder potje een stuk tule. Pak nu een glow stick en knip het puntje van de stick af. Laat de vloeistof nu in het potje lopen. Gebruik ongeveer drie sticks per potje.

3. Eten
Niet geheel onbelangrijk zijn hapjes! In de zomer is het leuk om te barbecueën tijdens je tuinfeest. Maak bijvoorbeeld een broodje hamburger voor al je gasten. Lekker, snel én je hoeft geen extra tafels en stoelen te regelen. Tip: kosten besparen? Organiseer dan een ‘American BBQ’. Hierbij nemen alle gasten wat te eten mee.

4. Koele drankjes
In de zomer is het warm, maar onze drankjes moeten wel koel blijven. Zorg daarom voor genoeg ijsklontjes en zet al je drank op tijd koud. Tip: vul champagnebowls met ijs om je drankjes in te zetten.


5. Warmte
Weet je al van tevoren dat het een latertje wordt? Zorg dan dat je wat opties hebt wanneer het afkoelt. Denk aan heaters, dekens of een kampvuur. Heb je ook direct een excuus om tegen je crush aan te kruipen. 

6. Extra wc
Verwacht je veel gasten? Dan is het misschien handig om een extra wc te huren die je buiten kan zetten. Hoeft ook niet iedereen steeds naar binnen, handig!

7. Denk aan je buren
Zorg dat je muziek niet té hard staat en verspreid eventueel briefjes bij je buren. Je wil namelijk niet dat jouw tuinfeestje straks eerder afgelopen is omdat je buren hebben geklaagd over geluidsoverlast…

8. Kies een thema
Themafeestjes zijn de leukste feestjes. Kies daarom één thema voor jouw tuinfeest. Zorg dat de aankleding, drankjes, hapjes en outfits hierop aanpast zijn. Ook leuk: zorg dat je gasten zich verkleden om je tuinfeest compleet te maken!

Lees ook:

Beeld: iStock