Lifestyle

4 tips als je in de zomer last hebt van schurende benen

tips schurende benen

Heb je ook wel eens last van schurende benen in de zomer? Je bent zeker niet de enige! Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit op te lossen. Wij vertellen je vier tips, waardoor je deze zomer heerlijk kan genieten zonder irritatie.

Tips voor schurende benen

Veel meiden hebben in de zomer wel eens last van schurende bovenbenen. En na een tijdje kan dit ontzettend veel pijn gaan doen. De plekken op je benen worden niet alleen rood, maar zorgen ook voor irritaties, jeuk en bultjes. Gelukkig zijn er genoeg tips die ervoor kunnen zorgen dat je minder last hebt van schurende benen.

1. Dijenbanden

Een van de tips tegen schurende benen zijn dijenbanden. Misschien denk je bij dijenbanden direct aan die sexy panty’s die je draagt tijdens een spannend avontuurtje met je lover. Maar in de zomer gaan we natuurlijk geen panty’s dragen. Gelukkig zijn er genoeg lingeriezaken die dijenbanden verkopen. Je hebt ze met kant, maar ook in een zacht stofje. Zorg er wel voor dat je een exemplaar kiest met siliconen randjes aan de binnenkant. Zo blijven ze de hele dag goed zitten.

2. Biker shorts

Biker shorts zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ze worden niet meer enkel in de sportschool gedragen, want je kunt ze ook leuk stylen met een oversized T-shirt. De biker shorts zijn niet alleen een leuk fashion item, maar komen ook handig van pas als je last hebt van schurende benen. Draag ze bijvoorbeeld in een neutrale kleur onder je zomerjurkjes en rokjes, zodat de huid tussen je benen elkaar niet zal raken. Ben je niet zo een fan van fietsbroekjes? Dan kan je ook gaan voor shapewear of een iets langere slip.

3. Talkpoeder

Talkpoeder werkt niet alleen voor babybilletjes, maar werkt ook prima voor jouw schurende benen. Het poeder absorbeert vocht, waardoor je benen perfect droog blijven. Een nadeel is dat je voorzichtig te werk moet gaan bij het aanbrengen, want het kan nog wel eens afgeven op je jurkje of rok.

4. Anti-wrijvingsspray

Als laatste kan je ook een anti-wrijvingsspray proberen. Die laat namelijk een beschermend laagje achter op je huid dat wrijving tegenhoudt en dus schaafwondjes voorkomt. Laat de spray wel goed drogen voor je de deur uitgaat en neem hem anders gewoon mee in je handtas voor een langdurige bescherming.

Beeld: Pinterest