Food

6 x gezonde smoothies waarmee jij de dag fresh begint

Geen inspiratie voor het ontbijt? Of geen idee wat je als tussendoortje mee moet nemen naar school of werk? Maak eens een heerlijke smoothie. Dan heb je door een glas met deze fruitige sap je dagelijks portie fruit weer binnen. In dit artikel vind je 6 simpele, maar toch heerlijke gezonde smoothies.

Gezonde smoothies: limoen-munt
♥ 240 ml kokoswater
♥ 1 handje ijsblokjes
♥ 1 banaan
♥ 1 sinaasappel
♥ 3 munttakjes
♥ ½ limoen

Pel de banaan, sinaasappel en limoen. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het op een hoog niveau tot het vloeibaar is en een gladde textuur heeft.

Gezonde smoothies: banaan blauwe bes
♥ 1 rijpe banaan
♥ 2 handjes blauwe bessen (vers of bevroren)
♥ 240 ml magere yoghurt

Super snel, super makkelijk! Doe alle ingrediënten in de blender en mix totdat het een gladde structuur heeft. That’s it, enjoy!

Gezonde smoothies: groene smoothie
♥ 1 handje mango
♥ 1 handje ananas
♥ 1 banaan
♥ 1 grote handvol spinazie
♥ 160 ml water

Doe de mango, ananas en banaan in de blender en voeg vervolgens als laatst een grote hand spinazie toe. Spinazie bevat proteïne wat zorgt voor een vol gevoel. Wees dus niet bang om lekker veel toe te voegen, je proeft de smaak immers niet. Daarnaast zorgt de spinazie voor een mooi groen kleurtje aan je smoothie. Voeg als laatst het water toe en laat de blender draaien. Afhankelijk hoe dik jij je smoothie wilt kun je nog wat extra water toevoegen.

Gezonde smoothies: wortel smoothie
Deze smoothie geeft je een enorme vitamine-C boost en heeft een positieve werking op je immuunsysteem.
♥ 2 appels
♥ 5 wortels
♥ 1 sinaasappel

Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis. Boen de wortels schoon, verwijder het steeltje en snijd het in fijne stukjes. Pel vervolgens de sinaasappel en doe alle ingrediënten in de blender. Mix tot het geheel een gladde structuur heeft. Vind je de smoothie te dik? Je kunt het sap van een extra sinaasappel toevoegen of een klein beetje water.

Gezonde smoothies: watermeloen ananas smoothie
♥ 100 gram watermeloen
♥ 50 gram ananas
♥ Sap van een halve limoen

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mixen maar!

Gezonde smoothies: aardbei watermeloen smoothie
♥ 12 aardbeien
♥ Een groot stuk watermeloen
♥ 1 banaan
♥  200 gram magere kwark

Pel de banaan, ontgroen de aardbeien en verwijder de schil van de watermeloen. Doe alle ingrediënten in de blender en klaar is kees!

6 simpele smoothies
Weet jij nog een perfecte combinatie? Laat het ons weten!