Lifestyle

Doe je één van deze studies? Dan krijg je er waarschijnlijk spijt van

11

Toegegeven: één van de moeilijkste dingen rond je 16e, 17e en 18e is het maken van de juiste studiekeuze. Want hoe weet je op die leeftijd in hemelsnaam wat je de rest van je leven wil doen?! Onder druk maken veel mensen daarom maar een studiekeuze enne... als je één van de volgende opleidingen hebt gekozen is de kans dus groot dat je er spijt van krijgt.

Sommige dingen in het leven zijn nu eenmaal niet meant to be. Bepaalde modetrends bijvoorbeeld, of sommige (uh, veel) jongens. Maar hetzelfde geldt voor studies, want jaarlijks zijn er toch een hoop studenten die zeggen dat ze ermee kappen. Ze hebben niet de juiste keuze gemaakt of weten nog niet wat ze willen. Of je maakt wel je opleiding af en komt er daarna achter dat de studie niet de moeite waard was.


In het Verenigd Koninkrijk hebben ze dit onderzocht en de volgende studies zijn het volgens afgestudeerden niet waard:
1. Psychologie
2. Kunst en design
3. Geschiedenis, aardrijkskunde en politicologie
4. Media, marketing en communicatie
5. Rechten

Oei. Niet erg motiverend...

Lees ook:

Beeld: Pixabay | Bron: Statista.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

11 reacties

 • 2 jaar geleden twolifant

  Jeetje, wat een demotiverend artikel weer! Dit kun je geen eens een artikel noemen. Sorry, maar dit is heel slecht en triest.

 • 2 jaar geleden Kelly

  Dit is in mijn ogen kwantiteit boven kwaliteit. Jammer! Liever heb ik minder artikelen die goed zijn dan veel die weinig inhoud hebben zoals dit.

 • 2 jaar geleden Nox

  Waar slaat dit op? Ten eerste zijn het studies in Engeland (niet representatief voor Nederland) en ten tweede ligt het compleet aan jouw motivatie om voor een van deze opleidingen te kiezen. Het is ontzettend demotiverend en het slaat nergens op. Want waarop is deze ranking gebaseerd? Op baangarantie, relevantie voor het werkveld of het leuk-gehalte van de opleiding?

  Het niveau van het grootste gedeelte van de artikelen hier duidt er op dat jullie je diploma bij een pakje boter hebben gekregen volgens mij. Sinds wanneer is een rijtje met 5 opleidingen een artikel te noemen?

 • 2 jaar geleden PaperTown

  Psychologie staat op 1, de studie die ik wil gaan doen...

 • 2 jaar geleden LovaticForever15

  Lekker demotiverend dit, nou heb ik me aangemeld voor Mediavormgever, maar dat is alsnog iets in de Media. Psychologie zou ik het liefste willen, maar dat gaat niet, dus heb ik me voor dit aangemeld. Lijkt me erg leuk, maar dit artikel totaal niet.

 • 2 jaar geleden hasnadima

  Nou ik kan deze resultaten best begrijpen. Vooral psychologie en rechten zijn van die studies die mensen gaan doen als ze echt niet weten wat ze willen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, ik studeer zelf rechten en wilde dit al van kinds af aan, dus ik heb er absoluut geen spijt van, maar er zijn dus ontzettend veel mensen die het om die reden kiezen (en vaak in of na na het eerste jaar uitvallen). Kunst is weer een richting waar je vrij weinig mee kunt, in die zin dat er bijna geen werk in is en je dus hoogstwaarschijnlijk in een andere branche komt te werken, dus dan snap ik wel dat je achteraf spijt hebt van die opleiding

 • 2 jaar geleden Worrierx

  Net toen ik dacht dat de artikelen niet slechter konden worden...

  Ik vind dit ook ontzettend demotiverend, heb me namelijk net ingeschreven voor een van bovenstaande studies en ik ga er absoluut geen spijt van krijgen! Zolang je maar gemotiveerd bent en het einddoel voor ogen houdt, kun je t makkelijk!

  Waarom nou weer zo'n artikel GS? Ik vind dat zo jammer. Renee sorry, maar je artikelen zijn niet echt goed, heb dit vaker bij jouw artikelen dat ik denk: hmm nee dit loopt niet lekker, of dat het niet relevant is. Dit gaat bijvoorbeeld niet over Nederland, dit zijn cijfers uit Engeland. Waarom dan mensen schrik aan jagen in Nederland met Engelse cijfers? I dont get it tho. Maargoed. Misschien een tip: even dubbelcheck voordat een artikel geplaatst wordt en of het wel relevant is.

 • 2 jaar geleden DESIRABLE

  Wat een shit artikel. Had op z'n minst onderzoek gedaan naar de inhoud van die richtingen en of er werk in te vinden is (en wat voor iets). En wat zijn de voornaamste redenen geweest van die afgestudeerden die beweren dat het niet de moeite waard is?

 • 2 jaar geleden Kopje

  Wat is dit voor een onzin artikel. Ontzettend demotiverend, je moet gewoon studeren wat het best bij je past en ik ken genoeg mensen die deze studies ontzettend leuk vinden. Belachelijk

 • 2 jaar geleden mangogirlxxx

  Dit artikel slaat nergens op. Als het anders gebracht werd zou het nog informatief kunnen zijn. Maar nou demotiveer je de lezers met deze studiekeuze heel erg.

 • 2 jaar geleden Vleeseter

  Wat hebben we aan zon demotiveremde artikel? Als of je nu die studie echt nooit moet kiezen...

 1. 1