Lifestyle

12 dingen die wij hadden willen weten voor de eerste keer seks

Let's talk about sex, baby. Op de Girlscene redactie zijn we niet bang om dit onderwerp aan te snijden, maar erover schrijven gebeurt niet heel vaak. Tijd om daar verandering in te brengen! Toen we het laatst hadden over de eerste keer en wat we daarvan hebben geleerd ging er een lampje branden: hier moeten we iets over schrijven. Laten we er vooral niet omheen draaien, deze 12 dingen hadden we graag willen weten voordat we voor het eerst seks hadden.

1. De eerste keer is ongemakkelijk
Door films heb je misschien een bepaald beeld van hoe seks 'hoort' te zijn, maar in real life gaat de eerste keer seks er niet zo soepeltjes aan toe als in een romantische komedie. Sterker nog, de eerste keer is ongemakkelijk. End of story.

2. Het is... rommelig
Of je nu een condoom gebruikt of niet (we gaan ervan uit dat je dat wel doet!), seks is altijd een beetje rommelig. Sperma in combinatie met je vagina + zweet is nu eenmaal messy. Dat hoort erbij en daar hoef je je verder niet voor te schamen.

3. Het kan pijnlijk zijn
Als je voor het eerst seks hebt ben je nu eenmaal gespannen. Je voelt je nog niet zo op je gemak als de keren (en jaren) erna en dat levert soms pijnlijke situaties op. Zeker als zijn penis groter dan gemiddeld is. Dus note to our younger self: neem pauze als het nodig is.

4. Het is belangrijk om nat genoeg te zijn
Haasten levert alleen maar pijn op (zie hierboven), omdat je vaak niet nat genoeg bent. En da's nu eenmaal de truc om alles soepel - in hoeverre dat kan - te laten verlopen. 


5. Zeg nee tegen iemand die niet hygiënisch is

Je hoeft niet met iemand het bed in te duiken als hij of zij niet fris is en vice versa. Vooral als het om orale seks gaat.

6. Je hoeft geen dingen te doen die je niet wil doen
Zeg nee als je gevraagd wordt om iets te doen (een handeling, standje...) als je niet zelfverzekerd of comfortabel bent om dat te doen. Je wordt echt niet gedumpt als je een keer nee zegt.  

7. Het hoeft niet heel kinky te zijn
Je wilt graag indruk maken, maar de eerste keer seks hoeft heus niet kinky te zijn. Of beter nog, in de missionarispositie wen je veel sneller aan het feit dat je seks hebt en voelt het allemaal een stuk prettiger.

8. Sta er niet te veel bij stil dat je seks gaat hebben
Het leuke aan seks is juist dat je alles in de volgorde kunt doen die jij leuk vindt. Kijk, natuurlijk is het fijn om met hand- of mondwerk te beginnen zodat je opgewonden genoeg bent, maar verder is er geen volgorde die je aan moet houden om goede seks te hebben.

9. Zorg dat niemand thuis is
Je voelt je al opgelaten omdat je uit de kleren gaat en voor het eerst seks hebt, dus zorg er in ieder geval voor dat je het op een rustige plek doet. Je hebt geen zin in mensen die spontaan de deur opendoen om een praatje te maken...

10. Plas na de seks
Je wilt na zo'n vrijpartij blijven liggen en knuffelen, maar girl: vergeet niet om te plassen. Een blaasontsteking is NIET fijn.

11. Vaginascheten zijn een ding
If only we knew dat er scheten uit je vagina (!) kunnen komen bij bepaalde standjes...

12. Draag iets waar je je comfortabel in voelt
Als de eerste keer seks op de planning staat houd je natuurlijk rekening met het feit wat je onder je kleding draagt. Maar jarretels uit de kast trekken is nergens voor nodig: liever draag je dan iets waar je je comfortabel én een tikkeltje sexy in voelt.

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved