Lifestyle

Deze 12 dingen herken je ongetwijfeld als je enig kind bent

3

'Jij was vast heel verwend vroeger', 'Was je niet altijd héél eenzaam?' en 'Hoe deed je dat dan met vakanties?' Klinken deze vragen je al bekend in de oren? Dan ben jij vast enig kind. Er zitten dan misschien veel nadelen aan het leven zonder broertjes en zusjes, maar ook een heleboel voordelen. Wij hebben de meest herkenbare momenten voor je op een rijtje gezet.

Je hoefde je Barbies nooit met niemand te delen
Jij bent daarom nog steeds niet gewend om dingen te delen en houdt dan ook stiekem het liefst alles voor jezelf.

Je krijgt extra veel cadeautjes
Op jouw verjaardag was het dubbel feest! Je ouders hoeven maar één keer per jaar cadeautjes te kopen en het is allemaal voor jou. Woehoe!

Je hoeft je ouders met niemand te delen
Eén nadeel: je had geen partner in crime om je ouders over te halen... Het was altijd twee tegen één. Zucht.

Jouw vriendinnetjes dachten altijd dat je verwend was
Oké oké, je kreeg misschien een nét iets meer cadeaus dan andere vriendinnetjes. Maar verwend was je zeker niet. En hé, jij had ook niet de luxe om het speelgoed van je zusjes te 'lenen'.

Uit huis gaan was moeilijk
Vooral voor je ouders. Het huis is opeens een stuk stiller zonder jou.

Je had de hele achterbank voor je alleen tijdens vakanties
Dat was toch wel écht fijn. Geen geruzie over zitplekken en hoeveel ruimte nu van wie was. Jij kon languit over de hele achterbank liggen en als je geluk had mocht je ook nog eens de muziek bepalen.

Je mocht vaak een vriendinnetje meenemen op vakantie
Omdat je ouders ook gewoon vakantie willen vieren, mocht jij vaak een vriendinnetje meenemen op vakantie. Jullie hadden de tijd van jullie leven! En je ouders hadden ook even rust ;-).

Je kende geen ruzies met broertjes en/of zusjes
Bij je vriendinnetje thuis was het elke dag raak met haar vervelende broertje. 

Je bent super sociaal
Als je tijdens een vakantie geen vriendinnetje mocht meenemen, had je twee opties. Of je zat de hele week voor de tent of je moest zelf vriendjes en vriendinnetjes gaan zoeken. De keuze was natuurlijk snel gemaakt en die social skills komen je nu goed van pas.

Je miste wel de gezelligheid van een groot gezin
Als je dan bij vriendinnetjes bleef slapen met veel broertjes en zusjes vond je dat super gezellig en was je soms stiekem best een beetje jaloers...

Je vind het heerlijk om af en toe alleen te zijn.
Je vindt het af en toe heerlijk om even alleen te zijn. Je hoeft niet áltijd met andere mensen te zijn, maar kan ook prima een dag alleen thuis zijn.

Er stond nooit een rij voor de badkamer
Bonus: Nooit stressen over wie als eerste in de badkamer mocht en wachten op je oudere zus totdat ze ein-de-lijk klaar was met haar make-up.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 2 jaar geleden Lisette

    @Joydai Ja, dat lijkt mij ook heel vervelend als je een broertje of zusje hebt. Ik ben zelf enig kind en vind het heel irritant als iemand vraagt "Goh je bent vast heel verwend!" Ik vind het zelfs bijna een onbeschofte vraag. Je kent die persoon waarschijnlijk helemaal niet goed dus die vraag slaat nergens op.

  • 2 jaar geleden Joyadai

    Precies het zelfde over zusjes! Respect voor alle ouderen kinderen thuis die overal voor moeten opdraaien en tegelijk toekijken hoe hun jongere broertjes en zusjes overal mee wegkomen.

  • 2 jaar geleden Joeniekorn

    Ik ben helaas geen enigs kind haha . Soms zou ik dat wel echt heel graag willen zijn. Broertjes zijn soms ZOOOO vervelend :/.

  1. 1