Food

Maak in drie stappen thuis je eigen McDonald’s kipnuggets

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Ben jij ook dol op de kipnuggets van McDonald’s? Goed nieuws! Vanaf vandaag maak jij ze thuis.

Dit heb je nodig voor de kipnuggets:
☆ (400 gram) Kipfilet
☆ Paneermeel
☆ Bloem
☆ 1 ei
☆ paprikapoeder en chilivlokken
☆ knoflookpoeder

Kipnuggets, wij zijn er gek op. Met name de nuggets van McDonald’s vinden wij heerlijk, dus waarom gaan we dit niet proberen thuis na te maken? Of het gelukt is lees je hieronder. Verder proberen we ook de geliefde BBQ saus en de zoetzure saus na te maken. Met welke saus eet jij het liefste je kipnuggets? Hands up voor team BBQ!


Stap 1: Doe ongeveer drie eetlepels paneermeel en drie eetlepels bloem op een bord. Voeg wat paprika-, en knoflookpoeder toe en vervolgens de chilivlokken naar smaak.


Stap 2: Snijd de kip in reepjes van ongeveer de deze grootte (zie foto). Klop vervolgens een ei los en leg het stukje kipfilet hierin. Zorg ervoor dat beide kanten zijn bedekt met ei en leg het vervolgens in het bloemmengsel. Zorg ervoor dat alle kanten van het stukje kipfilet zijn bedekt en leg het vervolgens op een bakplaat.


Stap 3: Nu heb je twee opties: frituren of in de oven. Ik heb beide gedaan en verrassend genoeg vond ik de oven variant veel lekkerder! Maar McDonald’s frituurt natuurlijk de kipstukjes, dus als je het écht wil namaken moet je een frituur in huis hebben.


Heb je geen frituur? Vul dan een pannetje met zonnebloemolie, et voilà daar is je zelfgemaakte frituur.


Hmmm, het water loopt ons alweer in de mond! Links zie je de gefrituurde versie en rechts uit de oven. Je kunt natuurlijk saus kopen in de supermarkt, maar die is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als de saus van onze favoriete fastfoodrestaurant. Ben je benieuwd hoe je de saus van McDonald’s namaakt? Dit heb je nodig.

BBQ saus:
☆ 1,5 eetlepel ketchup
☆ 1 theelepel liquid smoke
☆ 1 theelepel azijn
☆ 1 halve eetlepel bruine suiker
☆ 1 theelepel knoflookpoeder

Zoetzure saus:
☆ 1,5 eetlepel rietsuikerstroop
☆ 1,5 eetlepel abrikozenjam
☆ 1 eetlepel sojasaus
☆ 2 theelepels maizena
☆ 1 eetlepel mosterd
☆ 1,5 theelepel knoflookpoeder


Eet smakelijk!

Lees ook: