Beauty

Handig: dit is wat je moet weten voor je platinablond gaat

2

Na een lange tijd getwijfeld te hebben of je jouw haren wilt verven naar platinablond, besluit je dan eindelijk om dit te gaan doen. Voordat je jouw haren verft, is het handig om een paar belangrijke dingen hierover te weten, want voordat je het weet gaat het helemaal mis en dat wil je natuurlijk niet! Wij hebben voor jou opgezocht wat jij hierover moet weten, voordat je dit daadwerkelijk gaat doen.

Platinablond haar ziet er geweldig uit als je scrolt door alle haar-foto's op Instagram, maar laten we eerlijk zijn: het kost moeite om het gewilde resultaat te bereiken. Lees hieronder wat je moet weten voordat jij platinablond gaat.

Zoek een goede kapper
Het beste is om je haren te laten verven bij een kapper als je voor platinablonde haren gaat. Het is namelijk te moeilijk om dit zelf thuis te doen en de kans is groot dat je jouw haren hierdoor verpest. Dit risico wil je niet nemen. Nadat je een afspraak hebt gemaakt bij de kapper die je volledig vertrouwt, is het verstandig om je hierop voor te bereiden. Kappers adviseren vaak om niet je haren te wassen op de dag van je afspraak of de nacht ervoor. Je wilt tenslotte niet je hoofdhuid irriteren voordat je begint met blonderen bij de kapper. 

Heb geduld 
Verbaas je niet over het feit dat het lang duurt bij de kapper. Bereid je daarom goed voor dat je een flink aantal uurtjes gaat doorbrengen bij de kapper. De kans is groot dat je lang moet wachten met je haren gewikkeld in folie. Een tip is om je eigen eten mee te nemen, zodat je geen honger krijgt van al dat wachten. Het brandt lichtelijk op de hoofdhuid
Als je jouw haren compleet laat blonderen, kan het zo zijn dat het een beetje gaat branden op de hoofdhuid. Dit zeggen we niet om je bang te maken, maar zodat je hier rekening mee houdt.

Je haren veranderen van textuur
Houd rekening met het feit dat je niet alleen eindigt met een andere haarkleur, maar ook met een andere soort textuur haar. Het blonderen zorgt er namelijk voor dat je haren erg stug en droog worden, het is te vergelijken met een bos stro. Dit valt niet alleen maar te redden met conditioner. Gebruik om dit tegen te gaan regelmatig kokosvet in je haren als een masker, dit zorgt ervoor dat je haren gehydrateerd worden. Een ander tip is om haarpillen te slikken, deze helpen om je haren weer in goede conditie te krijgen. 

Was je haren niet te vaak
Was je haren niet te vaak nadat je het hebt geverfd, omdat de kleur sneller vervaagt. Was het maar één of twee keer per week (ook al ben je dit niet gewend) en gebruik hierbij shampoo zonder sulfaten en parabenen. Het kan zo zijn dat je kapper je een toning shampoo of conditioner aanraadt, om je haarkleur langer te behouden. Let hierbij op dat je met deze toning shampoo of conditioner voorzichtig omgaat, omdat geblondeerde haren de pigmenten hiervan absorberen en vasthouden. Gebruik het daarom niet te vaak en als je het gebruikt, laat het er dan niet te lang inzitten.Stel het verven even uit als je jouw haren te vaak hebt geverfd
Heb je lagen verf over elkaar heen zitten, omdat je jouw haren te veel hebt geverfd de afgelopen periode? Dan adviseren we om het blonderen een tijdje uit te stellen. Het is moeilijk om alle lagen haarkleuren, inclusief je eigen haarkleur, in één keer te blonderen. Het beschadigt je haren nog meer dan normaal. 

Vermijd hitte
Na het blonderen is het slim om hitte te vermijden. Dit betekent dus zo min mogelijk krullen, steilen, drogen etc. Dit zorgt er alleen maar voor dat de conditie van je haren nog slechter worden en dat wil je natuurlijk niet hebben!

Lees ook:

Bron

Beeld: Getty Images en iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden fleurdk

    Was je haren niet te vaak - juist, ik was mijn haar met Senso Duo SHampoo

  • 2 jaar geleden Cupcake<3

    Boeit me geen kont

  1. 1