Health

8 workouts die je overal kan doen in minder dan 20 minuten

Je bent op reis en je gaat er automatisch vanuit dat je hierdoor een tijdje niet meer kan sporten. Inmiddels is dit geen goede smoes meer, want zelfs in een hotel zonder sportschool is dit mogelijk. Je vraagt je natuurlijk af hoe… In de hotelkamer kan jij gemakkelijk sportoefeningen doen om alsnog in shape te blijven. Wij hebben 8 sportoefeningen op een rijtje gezet die hier perfect voor zijn!

Workout 1: Gebruik kleine lichaamsgewichten 
Een hotelkamer is niet heel erg groot, daarom zijn lichaamsgewichten je beste vriend. Je hoeft maar op één plek te staan en hierbij heb je niet veel ruimte nodig. Met de workout hieronder heb je binnen vijf minuten je bovenlichaam getraind.

Watch on YouTube

Workout 2: Stille workout 
Dit is een stille workout, waarmee je jouw onderburen in het hotel niet lastig valt. De hele workout kost je maar negen minuten! Perfect als je op vakantie bent, want dan kan je je hierna weer snel bezighouden met de geplande vakantie-activiteiten.

Watch on YouTube

Workout 3: Gebruik een stoel voor het trainen van je buikspieren
In een hotelkamer kan je makkelijk gebruik maken van het meubilair voor je workouts. Gebruik bij deze workout een stoel uit de hotelkamer om je buikspieren te trainen. Het is erg makkelijk en het kost je maar drie minuten. Herhaal dit circuit wel twee keer voor een optimaal resultaat.

Watch on YouTube

Workout 4: Yoga
Een morning yoga workout is ook de perfecte optie voor in een hotelkamer. Het is erg relaxed en je traint tegelijkertijd je spieren. Hieronder is een zeventien minuten durende yoga workout te zien, die gericht is op het versterken én strekken van je lichaam. Een training om wakker mee te worden!

Watch on YouTube

Workout 5: Workout gefocust op buikspieren
Met deze makkelijke workout focus jij je volledig op je buikspieren. De hele workout bestaat uit twee delen: een deel waarbij je staand oefeningen doet en een deel waarbij dit liggend is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een sportmat en binnen zeven minuten heb jij deze hele workout afgerond! 

Watch on YouTube

Workout 6: Cardio workout
In de hotelkamer kan jij heel makkelijk een cardio workout doen. Met deze vijftien minuten durende workout voor beginners, verbrand jij een hele hoop calorieën.

Watch on YouTube

Workout 7: Een hele korte workout 
Wil je gaan voor een extreem korte workout? Dan hebben wij er eentje waar je maar slechts drie minuten voor nodig hebt. Kort maar krachtig en speciaal voor in een hotelkamer. 

Watch on YouTube

Workout 8: Sporten op het strand
Vind je het maar niks om in je hotelkamer te sporten? Dan kan je er ook voor kiezen om dit op het strand te doen. Het is de perfecte plek om heerlijk te zonnen en zwemmen, maar dus ook om te sporten! Op vakantie heb je eindelijk de gelegenheid om een goede sportsessie op het strand te houden. We snappen dat het awkward kan zijn om te sporten op het strand, terwijl anderen lekker aan het zonnen zijn. Dit is de reden dat het beter is om ‘s ochtends te sporten, aangezien het dan meestal rustig is. Met deze onderstaande workout heb jij je hele lichaam getraind binnen tien minuten voor een geweldige beach body! Hierna kan je lekker afkoelen door een duik in de zee te nemen.

Watch on YouTube

Lees ook: 

Beeld: iStock

Bron

Must reads 👀