Deze 11 gekke feitjes wist je nog niet over Home Alone

Films & Series door Roos S

Als er één iconische kerstfilm is, dan is het Home Alone wel! Na jaren de film elke Kerst weer trouw uit te zenden dreigde hij van de buis gehaald te worden. Gelukkig hoef je niet in paniek te raken, want onze favo Kerstfilm is gewoon te bekijken op Disney+. Pfieuw! Het is maar weer eens duidelijk geworden hoe geliefd Home Alone is. Daarom heeft Girlscene 11 dingen opgezocht die je waarschijnlijk nog niet wist over Home Alone.

1. Harry Lime was bijna door Robert De Niro of Jon Lovitz gespeeld
Beide acteurs waren gevraagd voor de rol, maar wezen hem af. Acteur Joe Pesci nam uiteindelijk de rol op zich, maar hij was niet gewend om in familiefilms te spelen en moest daar volgens getuigen erg aan wennen. 

2. Angels With Filthy Souls is geen echte film
De zwart-witfilm die Kevin tijdens de eerste Home Alone film kijkt is speciaal voor dit doel gemaakt. De film bestaat dus alleen uit die ene scène. Voor Home Alone 2 is er zelfs nog een vervolg gemaakt: Angels With Even Filthier Souls. Deze kijkt Kevin in een hotel in New York City.

3. Home Alone bracht wereldwijd bijna een half miljard op
Niet alleen in latere jaren op tv is de film een hit, ook in de bioscoop deed hij het al heel goed. Een echte blockbuster dus!

4. Het huis van de McCallisters is echt
De opnames van scènes in het huis werden op sets gefilmd, maar de buitenopnames waren allemaal van het echte huis. 

5. Old Man Marley is er pas later bijgekomen
In het eerste script komt dit iconische personage helemaal niet voor. Maar nog voordat ze begonnen met de opnames van Home Alone heeft regisseur Chris Columbus dit karakter snel aan het script toegevoegd. 

6. Een volledig script binnen negen dagen
Scriptschrijver John Hughes kwam op het plot voor de film naar aanleiding van een hectisch begin van een reis naar Europa met zijn gezin. Het was zijn zoon James die hem het idee gaf om te schrijven over wat er zou gebeuren als één van de kinderen thuis was gebleven. Zo was een bijzonder verhaal geboren en negen dagen later had hij het gehele script klaar. 

7. In de familiefilm komen ook stunts voor
Marv Merchants  komt door het raam naar binnen in de film en stapt met blote voeten in kerstdecoratie die breken. In het echt was de decoratie allemaal van suikerglas gemaakt en de acteur die Marv speelde stapte er ook echt met blote voeten in.

8. Buzz' vriendinnetje is eigenlijk een jongen 
In de film vindt Kevin een foto van het vriendinnetje van zijn broer Buzz. Maar wat blijkt; het kind van wie de foto eigenlijk gemaakt is, is een jongen met een pruik op. De regisseur van de film heeft dit expres zo geregeld omdat hij niet een meisje onzeker wilde maken over haar uiterlijk. 

9. De vogelspin is wel echt
De vogelspin die op Marv's gezicht terechtkomt was wel echt. Hij moest daardoor ook schreeuwen zonder geluid te maken, want anders schrok hij de spin af. Het geluid van zijn schreeuw werd er pas later ingemonteerd. 

10. Heel veel geïmproviseerde tekst
Al die quotes waar we dol op zijn en al zo lang kennen? De meeste daarvan zijn geïmproviseerd door de acteurs zelf. Quotes zoals: ''You guys give up or are you thirsty for more?'' en ''Why the hell are you dressed like a chicken?'' waren de eigen reacties van de acteurs en besloot de regisseur om erin te laten. 

11. Dacht je dat het in Nederland al populair was? 
In Polen wordt Home Alone ook elk jaar met Kerst uitgezonden op tv. Maar daar is het zelfs nog populairder dan in Nederland: het wordt jaarlijks door gemiddeld 4 miljoen mensen bekeken. 

Lees ook: