Series & Films

13x de leukste kerstfilms die gewoon op Netflix staan

Jaaa, het is bijna zover: The most wonderful time of the year! En wat is er nu fijner dan na een heerlijk kerstdiner op de bank ploffen met je ouders, vriendje of vriendinnen voor de tv? Haal die warme chocolademelk, marshmallows en kerstkransjes maar vast in huis, want dit zijn de allerleukste kerstfilms en ze staan gewoon allemaal op Netflix.

1. The Santa Clause (1, 2 & 3)
Scott, gescheiden en vader van zoon Charlie doet er alles aan om zijn zoon zoveel mogelijk te zien. Op een nacht hoort hij iets op het dak en gaat kijken. Het is de kerstman! De man schrok zo erg waardoor hij van het dak viel en doodgaat. Maar toch iemand moet de taak overnemen...

2. Santa Paws 2: The Santa Pups
Houden jullie van puppy's? Dan moet je deze absoluut kijken! Deze schattige pups laten alle kerstwensen in vervulling gaan, maar dan gaat er iets heel erg mis: het kerstgevoel begint te verdwijnen! De Santa Pups en Mw. Claus moeten nu alles op alles zetten om Kerstmis over de hele wereld te redden. 

3. Santa Buddies
Yessss, nog een films met puppy's! Wanneer Puppy Paws, de speelse zoon van Santa Paws, de ware betekenis van de feestdagen vergeet, is het aan de Buddies om hem er aan te herinneren dat het met Kerstmis niet draait om wat je krijgt, maar om wat je geeft.

4. Bad Santa
Willie is een oplichter. Elk jaar vormt hij samen met zijn buddy Marcus een duo met slechte bedoelingen. Willie speelt voor Kerstman in een groot warenhuis, maar misbruikt zijn status om zo de beveiligingscode van het warenhuis te kraken en roven zo vlak voor de kerst de hele winkel leeg...

5. 12 Dates Of Christmas
Een vrouw wordt onvrijwillig naar een blind date gestuurd, daar treft ze een aantrekkelijke man. Hoewel ze de man in eerste instantie geen kans geeft, komt ze langzamerhand tot de ontdekking dat hij charmanter is dan ze dacht.

6. The Family Stone
De familie Stone is een hechte familie. De oudste zoon Everett nodigt zijn toekomstige bruid Meredith uit voor de kerstvakantie, om haar kennis te laten maken met zijn familie. Helaas valt zij totaal niet in de smaak. De familie Stone doet er alles aan om te voorkomen dat Everett de fout van zijn leven maakt door met haar in het huwelijk te treden.

7. Beethoven's Christmas Adventure
Nadat elf Henry de Noordpool ontvlucht met de slee van de Kerstman en de 'magische' tas met speelgoed, stort hij met alle cadeautjes neer in een boom ergens in de middle of nowhere. Wanneer de zak met speelgoed in verkeerde handen valt is het aan de hond Beethoven en Mason om elf Henry en het speelgoed te redden voordat Kerstmis begint.

8. Ice Sculpture Christmas
Callie Shaw is een ambitieuze chef-kok. Wanneer Callie besluit deel te nemen aan een wedstrijd ijssculpturen maken, met als tegenstander haar baas, slaat ze de handen ineen met haar oude jeugdvriend. En ondanks al het ijs, springt er toch een vonk over...

9. The Nightmare Before Christmas
Tim Burton schreef dit (beetje grimmige) kerstverhaal waarin Halloween en Kerstmis samenkomen. Toch draait het uiteindelijk ook in deze animatiefilm om de liefde. De perfecte afwisseling tussen al deze zwijmelfilms door ;-).

10. How The Grinch Stole Christmas
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een groep mensen die enorm houden van Kerstmis. Helaas bovenop de berg ligt de Grinch, hij heeft een hekel aan Kerstmis. Hij wil wraak nemen op iedereen die hem iets kwaads heeft gedaan, met als hoofddoel kerstavond verzieken. Hij gaat verkleed als Kerstman naar het dorp om cadeautjes en versieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who begrijpt het niet en probeert contact te krijgen met de Grinch.

11. New Year's Eve
Deze film gaat niet volledig over Kerstmis, maar over Oud & Nieuw! Een groep New Yorkers proberen de romantiek op te zoeken tijdens Oudejaarsavond. Iedereen leeft naar hét feest van het jaar toe, alleen loopt het helaas niet voor iedereen zoals gepland...

12. Home Alone
Deze film is helaas niet op televisie dit jaar, maar gelukkig staat ie gewoon lekker op Netflix! Want hé, deze film blijft leuk. De achtjarige Kevin wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten als zijn familie op vakantie gaat. Kevin is helemaal alleen en moet ook nog eens hun huis beschermen tegen twee inbrekers. 

13. I'll Be Home For Christmas
Een verwende student is op weg naar huis voor Kerstmis maar strandt in de woestijn zonder auto én zonder geld. Maarrrr hij leert wel het een en ander over de echte betekenis en gedachten achter Kerstmis.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved