Series & Films

8 filmreeksen voor de kerstvakantie waar je wel even zoet mee bent

Goed excuus nodig om in de kerstvakantie de hele dag binnen te blijven? Lekker lui op de bank hangen voor de tv? Of op je kamer waar je niet lastig wordt gevallen door lastige broertjes, zusjes of ouders? Dan hebben we hier de perfecte filmtips voor jou! Girlscene heeft een aantal films op een rij gezet die allemaal uit meerdere delen bestaan. Daar ben je wel een paar dagen zoet mee!

Van fantasy tot sci-fi en van komedies tot echte tearjerkers: we gaan alle leuke filmreeksen langs van de afgelopen jaren. De perfecte filmtips voor in de lange, koude kerstvakantie.

Legally Blonde 1 en 2
Met Legally Blonde kan je niet fout gaan als je zin hebt in een echte meidenfilm. Beide films maken voor een heerlijke filmavond, zowel alleen als met vriendinnen. 

De Harry Potter films
Harry Potter is weer helemaal in! De nieuwe film Fantastic Beasts and Where To Find Them is nog maar net uit en iedereen heeft het erover.  De perfecte winter om weer terug in deze fantasierijke wereld te duiken en alle Harry Potter films te kijken. 

The Hunger Games
Deze winter komt er voor het eerst sinds jaren geen nieuwe Hunger Games film in de bioscoop. Heel jammer natuurlijk, maar gelukkig zijn er wel vier films in de serie die je elk moment terug kan kijken. En welke periode is beter om The Hunger Games films eens allemaal achterelkaar te kijken dan in de kerstvakantie?! 

21 en 22 Jump Street
Op zoek naar films die je met je vriendje of familie kan kijken? Dan zijn 21 Jump Street en 22 Jump Street de perfecte oplossing. Channing Tatum en Jonah Hill hebben jullie gegarandeerd binnen no time aan de slappe lach. 


Divergent 
De Divergent filmreeks is nog bezig, maar er zijn inmiddels wel al drie delen op DVD. Wil je weer helemaal up to date zijn van de avonturen van Tris en Four in het futuristische Chicago? Dan is de kerstvakantie daar ideaal voor! 

Verfilmingen van John Green boeken
Je hebt vast weleens van de films The Fault In Our Strars en Paper Towns gehoord. Maar wist je ook dat dit allebei boekverfilmingen zijn van dezelfde schrijver? John Green heeft inmiddels al zes gepubliceerde boeken op zijn naam staan, waarvan er twee zijn verfilmd. De films hebben net als de boeken een hele unieke stijl en zijn dus extra leuk om achter elkaar te kijken.

The Hangover trilogie
Op zoek naar nog meer films voor de hele familie? Misschien zijn de The Hangover films wel iets! Deze hilarische mix van unieke karakters en gekke situaties blijft altijd weer verassen. Daarbij zijn het ook perfecte films voor als je moe bent of geen zin hebt om heel geconcentreerd te kijken. 

Nicholas Sparks films
Schrijver Nicholas Sparks - de koning van het romantische drama genre - heeft al 11 romans op zijn naam staan. En de verfilmingen van zijn boeken blijven maar komen. The Notebook kennen we natuurlijk allemaal wel, maar er zijn nog veel meer leuke films gemaakt van zijn boeken. Daarbij kan het nooit kwaad om er een aantal eens opnieuw te kijken. The Last Song en Dear John bijvoorbeeld. Maar pas wel op: als je eenmaal aan deze films begint raak je misschien de hele vakantie niet uitgekeken. 

High School Musical
Als we het toch over zoetsappige guilty pleasures hebben dan kunnen we High School Musical natuurlijk niet vergeten. Het eerste deel van de High School Musical trilogie mag dan wel al tien jaar oud zijn, de films zijn nog steeds net zo leuk. En zeg nou zelf, Zac Efron en Vanessa Hudgens als jonge tieners terug zien is altijd leuk.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved