Dit is dé reden waarom wij naar horrorfilms blijven kijken

Films & Series door roos

Ogen dicht. Handen op je oren. Afstandsbediening in je hand en gillend van angst. We hebben het over horrorfilms. Ongetwijfeld heb jij weleens een horrorfilm gezien. Met je vriendinnen tijdens een filmavond of met je crush tijdens jullie date... We vinden het eng, doen er alles aan om maar niet naar het schermen te hoeven kijken en tóch blijven we ernaar kijken. Hoe komt dit?

Best gek eigenlijk, dat we naar een film blijven kijken terwijl we het stiekem gewoon heel eng vinden. Wij zochten uit hoe dit nu eigenlijk zit.

Waar het eigenlijk allemaal om draait is het gevoel van macht. Wanneer wij een horrorfilm kijken hebben we namelijk een soort gecontroleerde angst. Hiermee bedoelen we eigenlijk dat we dus de optie hebben om binnen één druk op de afstandsbediening de televisie uit te zetten en niet verder naar de film hoeven te kijken. Het zorgt er ook voor dat je negatieve gevoelens tijdelijk worden uitgeschakeld, omdat angst op dat moment de overhand neemt tijdens het kijken van een enge film. Hiermee zit je helemaal in de wereld van de film en vergeet je dus eigenlijk al je andere gevoelens. Een derde reden is dat wij allemaal een mega adrenalineboost krijgen. Je kunt het vergelijken met het gevoel dat je hebt na een extreme workout, alleen dan gewoon vanaf de bank.


Wij blijven dus allemaal lekker met onze handen voor onze ogen naar films kijken, want geef toe, tijdens een date met je crush is dit wel het beste excuus om nog even iets dichter tegen hem aan te kruipen. Daarom zetten wij de leukste horrorfilms vast voor je op een rijtje!

Ouija: Originin of evil

Nu in de bioscoop

Incarnate

Vanaf 8 december 2016 in de bioscoop

Friday the 13th

Vanaf 12 januari 2017 in de bioscoop

Rings

Vanaf 9 februari 2017

Split


Vanaf april 2017 in de bioscoop

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock